WIJDEMEERSE WEBKRANT
Online Raad: Badkuip 1956
Wijdemeren, za 5 september 2009

Stefan Troost, de voorzitter van de AROS mediagroep (de lokale radio en tv) luisterde naar de commissie via internet. Het viel hem tegen.

ingezonden brief

Vol verwachting heb ik afgewacht wat de online uitzendingen van de raad en commissies zouden brengen. Ik ging het even terugluisteren. Het luisteren gaat prima. Verstaan helaas niet.

Neem nou de Maatschappelijke Zaken van 31-08-2009. Op ongeveer 4:30 is een spreker te horen. Ik hoor dat het een vrouw is maar verder kom ik niet. Ik ben toch wel erg benieuwd wat er gezegd is door deze vrouw.

Alles behalve een succesvolle start van dit nieuwe systeem. Nu is het heel makkelijk de leverancier (Notubiz) hiervan de schuld te geven. Maar dit is volgens mij niet terecht, dat systeem kan immers prima werken. Luister maar eens naar dit stukje vergadering van de gemeente De Ronde Venen. Prima verstaanbaar. En ook dit was de eerste uitzending voor De Ronde Venen. Waarom moet het in Wijdemeren dan klinken alsof je met je met je hoofd in een badkuip vol water naar een Polygoon-journaal uit 1956 zit te luisteren?

Ik ben benieuwd hoe snel dit opgelost zal worden, er is immers een flink bedrag voor uitgetrokken. Bij de Aros mediagroep wachten we al een paar jaar op een fatsoenlijk geluid uit de installatie. De gemeente heeft van ons een lijst van aanbevelingen gehad m.b.t. de installatie. Wij zijn zelfs bereid mee te betalen aan de kosten ervan.

We zijn benieuwd of het er dan toch ooit van zal komen…

Stefan Troost
Voorzitter Aros mediagroep

Naschrift redactie:

Wij wilden de vergadering van de commissie R&E af luisteren, vanwege de Klapbrugperikelen. Wat was er over gezegd? Door wie? Welke toezeggingen werden er gedaan? Of niet?

Jammer. Die vergadering was niet opgenomen. De raad van 1 september dan maar geprobeerd. Ook dat lukte niet. Met MSIE kwam er wel een pop-up windowtje, maar was er niets te horen. Ook werkten de pijltjes niet.

Met Firefox verscheen het pop-up windowtje ook. De pijltjes werkten ook. Maar er was niets te horen. Ook met brute kracht (direct openen in Windows Media Player) kwam er geen enkel geluid uit onze speakers.

Op de site van De Ronde Venen werkte het geheel wel.... Luid en duidelijk. Het kan dus werken.

Al met al zijn ook wij nogal teleurgesteld.

Red. WWK.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2