WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reijn: Geen twijfel integriteit
Wijdemeren, vr 9 oktober 2009

Fractievoorzitter Theo Reijn van het CDA neemt de indruk weg dat hij twijfels had over de integriteit van Jaap van Waveren en Ruud van der Wurf.

ingezonden bericht

CDA Wijdemeren

Geen twijfel integriteit Jaap van Waveren


Tijdens de laatste raadsvergadering heeft DBL-fractievoorzitter Jaap van Waveren namens de oppositiepartijen een motie ingediend over het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Mijn reactie hierop hebben zowel binnen de raad als daar buiten de indruk gewekt dat ik twijfels zou hebben over de integriteit van Jaap van Waveren. Dat is beslist niet zo. Mocht die indruk zijn gewekt, dan betreur ik dat. Ook de integriteit van de betrokken familie Van der Wurf is wat mij betreft niet in het geding.

De kern van ons meningsverschil was de fase waarin de onderhandelingen tussen het college en de familie Van der Wurf zich bevonden. Volgens mij waren de onderhandelingen nog niet afgerond, omdat het college daar nog geen verantwoording over heeft afgelegd. In zo'n geval is het niet gepast - en kan het voor de gemeente schadelijk zijn - om hierover met naam en toenaam in het openbaar te discussiëren. Wethouder Abrahamse bevestigde mijn visie.

De heer Van Waveren, hierin gesteund door de familie Van der Wurf, was van mening dat de onderhandelingen wel waren afgerond door de ondertekening op 30 juni jl. van een overeenkomst tussen de familie en de gemeente. Hierdoor voelde Van Waveren zich vrij om er in het openbaar over te spreken. Hij vindt dat er keer op keer fouten worden gemaakt en dat aan de voortslepende kwestie een eind moet worden gemaakt met een overeenkomst die niet meer ter discussie staat.

Naar aanleiding van de motie en het debat hierover, heeft wethouder Abrahamse toegezegd bereid te zijn in een besloten vergadering openheid van zaken te willen geven. Dan is er, net zoals tijdens eerdere besloten voortgangsbesprekingen, alle ruimte om er over te spreken.

Ik hoop dat er dan een onderhandelingsresultaat op tafel ligt dat niet meer ter discussie staat.

Theo Reijn
Fractievoorzitter CDA Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2