WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rotary golft voor Water
Wijdemeren, zo 4 oktober 2009

Onder het motto “Putten voor putten” organiseerde de Rotaryclub Wijdemeren haar tweede Wijdemeerse Golftoernooi op de banen van Naarderbos.

persbericht

Succes bij het 2e Wijdemeerse Golftoernooi:
Hoge opbrengst voor schoonwater-putten.

Onder het motto “Putten voor putten” organiseerde Rotaryclub Wijdemeren op donderdag 24 september j.l. haar tweede Wijdemeerse Golftoernooi op de banen van Naarderbos.

Ook dit keer werd het toernooi gehouden onder een stralende zon. Veel deelnemers uit de regio en ver daarbuiten hadden de weg naar het Naarderbos gevonden en genoten van de mooie golfbaan, de goede sfeer, het competitieve element en hadden een goed gevoel over het leveren van een bijdrage aan het goede doel.

Schone waterputten

Doel van dit geslaagde golfevenement was geldinzameling voor de aanleg van schone waterputten voor Bertoua in Kameroen. Rotaryclub Wijdemeren zet zich, samen met anderen, in, om goede hygiënische wateropvangplaatsen te realiseren voor de bewoners van Bertoua. En daar wordt door de leden van de Wijdemeerse club hard voor gewerkt. Om voldoende geldmiddelen te krijgen en jaarlijks een aantal wateropvangplaatsen voor schoon (drink)water te bouwen worden allerlei acties gehouden.

Veiling

Het nu voor de tweede keer gehouden golftoernooi draagt in grote mate bij aan de fund-raising voor dit project. Zo was er ook een veiling die na het toernooi werd gehouden. De vele interessante kavels brachten een bedrag op van bijna € 4000. Met de opbrengsten van het Golfevenement en de veiling kunnen zelfs 2 waterputten worden aangelegd. Rotaryclub Wijdemeren heeft zich verbonden aan het waterputten-project en realiseert jaarlijks 2 a 3 schoonwaterputten. Ook in 2010 blijft de club zich hiervoor inzetten.

Minder bedeelden

Het is daarom mogelijk dat u clubleden met fund-raising-activiteiten ergens in de gemeente tegenkomt om geld bijeen te krijgen voor Bertoua. Het geld wordt goed besteed en komt rechtstreeks bij de bouwers van de waterputten terecht. De Rotaryleden van Wijdemeren vinden het belangrijk hun steentje bij te dragen aan schoon water voor minder bedeelden in Afrika. Rotary Wijdemeren gaat met grote inzet door met het inzamelen van geld voor goede doelen die werkelijk iets oplossen. Er wordt daarom weer een Golftoernooi georganiseerd in september 2010 om nog meer waterputten te kunnen bekostigen. Wilt u hieraan meedoen, hou dan onze volgende berichten in de gaten.

Bent u geïnteresseerd in het waterputten-project of wilt u meer weten van Rotaryclub Wijdemeren, neem dan contact op met de secretaris via secretaris at rotarywijdemeren.nl.
N.B. De plaatsing van een bericht is onderworpen aan de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3