WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klassiek en Frans op TV
Wijdemeren, za 28 november 2009

De nieuwe klassieke muziekzender Brava en de Franstalige zender La Une moeten in het basispakket van Ziggo komen vindt de programmaraad.

persbericht

Nieuw TV-advies programmaraad RPGO
Brava en La Une in basispakket

Zowel de nieuwe klassieke muziekzender Brava als de Franstalige zender La Une moet een plek krijgen in het basispakket van kabelmaatschappij Ziggo. Dat staat in het pré-TV advies 2010 van de Regionale Programmaraad Gooi & Omstreken (RPGO).

Dat vooradvies is recent vastgesteld. Kijkers in de onder de RPGO vallende gemeenten kunnen op dit advies reageren. Op basis van de reacties brengt de RPGO een wel of niet gewijzigd definitief advies aan Ziggo uit. 

Brava TV is een nieuw Nederlands initiatief van een tv-zender met een ander aanbod dan de doorgaans commerciële kanalen. Deze nieuwe zender zal zich gaan richten op registratie van klassieke muziek concerten. Met name de Nederlandse orkesten en muziekgroepen zullen in de programmering uitgebreid aandacht krijgen. De RPGO wil dit initiatief steunen en de zender een kans geven, omdat zij van mening is dat dit een verrijking is van het tv-aanbod.

RTBF La Une is een Franstalige zender welke in de plaats komt voor TV5. De
RPGO hecht er aan om, door het wegvallen van TV5, een Franstalige zender in het Basispakket te behouden. De zender combineert nieuws, informatie, debat,
amusement, fictie magazines en reportages die op prime time worden uitgezonden.

De Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken, RPGO, geeft jaarlijks een advies aan de kabelmaatschappijen in het Gooi. Dit met uitzondering van Hilversum welke een eigen programmaraad heeft. De RPGO adviseert de kabelmaatschappijen over welke zenders zij dienen op te nemen in het basispakket voor de kabel. Voor het aanvullend standaardpakket geeft de programmaraad een vrijblijvend advies welke de kabelmaatschappijen kunnen opvolgen maar niet verplicht zijn.

PRE-ADVIES TV 2010

" Must Carry'' pakket - deel 1 vastgesteld door de overheid

1 Nederland 1
2 Nederland 2
3 Nederland 3
4 ÉÉN ( België )
5 KETNET / Canvas ( België )
6 TV Noord Holland / Kanaal 9 Utrecht
7 Lokale Omroep

Basispakket - dwingend advies van de programmaraad. (volgorde willekeurig)

8 ZDF
9 BBC 1
10 ARD
11 BRAVA NL (nieuw)
12 TVE
13 CNN
14 RTBF La Une (nieuw)
15 Euronews / Het Gesprek (nieuw- komt uit aanvullend pakket)

Aanvullend pakket - Advies van de programmaraad. (volgorde niet willekeurig)

16 TRT
17 Nickelodeon / comedy Central
18 RTL 4
19 Eurosport
20 Discovery Channel
21 National Geographic Channel
22 Animal Planet
23 BBC 2
24 SBS 6
25 TMF
26 RTL 5
27 Jetix / Veronica
28 RTL 7
29 NET 5
30 RTL 8

Reacties op het voorlopige advies kunnen tot 15 januari 2010 gegeven worden via de website van de RPGO, www.rpgo.nl, via e-mail: info@rpgo.nl of per bief, Postbus 47, 1260 AA   Blaricum . Het werkgebied van de RPGO omvat de gemeenten Baarn, Blaricum, Breukelen, Bussum, Eemnes, Laren, Huizen, Naarden en Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
7 gr.
windkr. 4