WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rook en Roof
Kortenhoef, di 10 november 2009

Twee Kortenhoefse berichten. Bij Albert Heijn ging de afbakoven gisteren rook spuwen. Op de Kerklaan werd een vrouw overvallen.

Afbakoven

Gisterochtend bood winkelcentrum de Meenthof een volkomen andere aanblik dan anders op een maandagochtend. Uw redacteur had even geen camera bij de hand, dus hierbij een ooggetuigenverslag.

Bij de nadering van winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef viel het op dat veel AH personeelsleden gezamenlijk naar de brandweerkazerne op de Eslaan liepen. En dat midden op de ochtend. Op de Meenthof gekomen bleek dat de AH winkel helemaal was afgezet met rood witte linten. Alle deuren van de winkel stonden wijd open, terwijl twee grote gierende ventilatoren lucht de winkel inbliezen. Bij de apotheek stond een brandweerauto.

Het bleek dat de oven, waarin de broodjes worden afgebakken de winkel plotseling met dikke rook vulde. Er ontstond gelukkig geen brand. De rook werd met de ventilatoren weggeblazen uit de winkel. Het personeel werd intussen opgevangen in de brandweerkazerne aan de Eslaan. Om half twaalf ging de winkel weer open en om half vijf was de afbakoven weer in vol bedrijf.

Straatroof

Zondagavond rond half tien werd een 31-jarige Kortenhoefse op de hoek van de Kerklaan en de Parklaan in Kortenhoef overvallen door twee mannen met bivakmutsen. De vrouw verdedigde zich waardoor de aanvallers zich zonder buit uit de voeten maakten in de richting van Broekbos. Bij de schermutseling raakte de vrouw gewond.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs, droog
8 gr.
windkr. 2