WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over de Bomenmotie
Wijdemeren, za 7 november 2009

Twee briefschrijvers reageren op de bomenmotie, fractiediscipline, de PvdA en de positie van wethouder Betske van Henten na de motie.

ingezonden brieven

PvdA neemt gas terug, of ..,
De andersdenkenden MOETEN gas terugnemen en zich voegen in de coalitie discipline? Een eigen mening mag niet, al jaren is dat zo. Daardoor botst elk weldenkend mens met die "politieke wetten".

Cor Lam,
Oud Loosdrecht


Bij de gang van zaken rond de aangedragen redenen achter het aantonen van
door B&W onjuist en onvolledig informeren van de raad mis ik een onpartijdig feitenonderzoek.

Nu is dit een Politiek steekspel geworden, waarbij een deel van de raad vindt dat hier Feitelijk sprake is van een wethouder, die onjuist en onvolledig heeft geinformeerd en een deel vindt van niet. De 18e aanwezige moest de onmogelijke taak vervullen om een knoop door te hakken. En dat alles om m.i. Politieke en niet om Feitelijke redenen.

De wethouder neemt dit hoog op en een ieder zal dan ook gebaat zijn bij een onafhankelijk extern onderzoek wat de echte feiten tegen het licht zal moeten houden van de wet- en regelgeving en de mores van gemeentepolitiek.

Zij zal dus wel akkoord gaan met de suggestie om dit door de rekenkamer na
te laten doen.

Het gaat immers om een politieke halszaak: aftreden of niet. Als er fout is geinformeerd dan vervalt ook de grondslag voor de genomen besluiten en moet alle verrichte werk worden teruggedraaid inclusief eventueel dan al gekapte bomen. Ook zal de wethouder dan de eer wel aan zichzelf houden, ze studeerde politicologie, dus...

Ben benieuwd.

Wim van Oudheusden (a.t.p.)
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 4