WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA neemt gas terug
Wijdemeren, vr 6 november 2009

Twee leden van de PvdA fractie stemden voor de motie van Hilbrand Korver. Zij nemen nu achteraf afstand van een deel van de tekst van de motie.

Nadat de motie was aangenomen verklaarde wethouder Betske van Henten dat zij de steun aan de motie, waarin het college werd verweten de raad onvolledig en onjuist te hebben geïnformeerd, zeer hoog op nam. Onderstaande verklaring heeft het karakter van een reactie op die uitspraak van de wethhouder.

ingezonden bericht

Verklaring

In de extra raadsvergadering van 3 november 2009 hebben PvdA-raadsleden Ben Steenvoorden en Rieks Karssemeijer een motie gesteund waarin stond dat het raadsbesluit van 29 mei 2008 gebaseerd was op onvolledige en onjuiste informatie. Dit  houdt in dat zij de integriteit van wethouder Van Henten in twijfel trekken.

De intentie van de steun was het voorkomen van de in hun ogen niet noodzakelijke kap van de bomen op het Noordereinde. Met deze verklaring willen zij benadrukken dat de integriteit van de wethouder voor hen absoluut niet ter discussie staat.

De informatie die de raad ten tijde van het raadsbesluit heeft gekregen was niet onvolledig of onjuist. Wel zijn beiden na die tijd gaan twijfelen aan de noodzaak van de bomenkap.
Zij hebben de motie aangegrepen om dat signaal af te geven.

PvdA-fractie Wijdemeren
Kees Bosdijk, fractievoorzitter

Wijdemeren, 6 november 2009

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4