WIJDEMEERSE WEBKRANT
Inspreken en 1 april
Wijdemeren, vr 27 maart 2009

Zoals altijd werd er gisteren ingesproken. Over de Loosdrechtse voetbalkooi, de lokale radio en sociale zaken. En er was 1 april.

1 april

Iemand plaatste in de lokale bladen een artikel "van de gemeente, ondetekend door burgemeester Don Bijl" waarin vijfentwintig door-rij-passen aan snelle beslissers in het vooruitzicht werden gesteld om de omleidingen en afsluitingen in de komende tijd te omzeilen. De belangstellende moesten zich op 1 april melden bij de gemeente, De gemeente liet weten er een stuiver om te verwedden dat zij wist wie de auteur was. De vermeende auteur was er even niet.


Herman Stuijver: "Ik ben er even niet."

Trapveld Oppad

Mevrouw van der Meer, aanwonende aan het Oppad in Loosdrecht, had het bestaande gras van het trapveld laten onderzoeken door graskenner Hilbrand Korver (HKA). Niets mis mee was hun conclusie.

Zij pleitte er dan ook voor om het trapveld niet te verharden, zoals het college wil. Na haar inspraak bood Mevrouw van der Meer aan wethouder Lia Moote een tasje met het goedgekeurde gras aan.


Het door HKA goedgekeurde gras wordt in dank aanvaard.

Lees ook:

30012009 Geen overleg trapveld
27022009 Raad in een Notendop
12032009 Oppad: Tegels of Asfalt

Cliëntenraad

De cliëntenraad sprak in. De inspreekster was het niet eens met het voorstel om te onderzoeken of sociale zaken uitbesteed kan worden. Zij bleek later op haar wenken bediend te worden.

 

You FM / AROS

In de bezuinigingsvoorstellen van het college staat dat de gemeente wil stoppen met de subsidie aan de lokale radio. De inspreker van de lokale radio verzette zich tegen dat voorstel. Bovendien is het volgens hem maar een tijdelijke maatregel, omdat minister Plassterk subsidie aan lokale radio verplicht zou gaan stellen.

 

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 4