WIJDEMEERSE WEBKRANT
SoZa plan omstreden
Wijdemeren, wo 24 maart 2009

Morgenavond spreekt de raad over het voorstel om de afdeling Sociale Zaken uit te besteden. Er is flinke weerstand tegen het plan.


Wethouder Nelleke Schenkkan (GL).

In het raadsvoorstel, dat morgenavond besproken wordt, staat dat het college ruim € 10.000 wil uittrekken naar een onderzoek om de afdeling Sociale Zaken uit te besteden aan een andere gemeente (Hilversum, Bussum). Met de uitbesteding wordt alleen al op het salaris van het Hoofd van de afdeling € 100.000 per jaar bespaard. Het onderzoek zal niet kijken naar de kwalitatieve aspecten van een uitbesteding. Alleen de financiële gevolgen worden onderzocht. Zodra die bekend zijn kan een aanvullend onderzoek gedaan worden naar de kwalitateve aspecten. Voor het college is het uitgangspunt dat de dienstverlening op hetzelfde peil blijft als nu.

Ouderenbonden tegen

De ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB hebben in een brief aan de raad gevraagd om van de plannen voor uitbesteding af te zien. Zij zijn nu zeer tevreden met het functioneren van de afdeling en vrezen dat de kwaliteit onder druk komt te staan. Ook vinden zij dat de afdeling juist dichter bij de cliënten zou moeten komen te staan in deze barre economische tijden.

Frontoffice in kernen

De fracties van DBW en DBL zijn op voorhand tegen de uitbesteding van de afdeling Sociale Zaken. Ook coalitiepartij PvdA zet vraagtekens bij het voornemen. Verantwoordelijk wethouder Nelleke Schenkkan (GL) stelt dat eerst wordt gekeken naar de financiële gevolgen, dan naar de kwaliteit, die op hetzelfde hoge peil als nu moet blijven. Na de uitbesteding zouden huisbezoeken en/of frontoffices in de kernen volgens haar een oplossing kunnen zijn voor de vergrote afstand met de cliënten.

 

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4