WIJDEMEERSE WEBKRANT
LTO Schisma Horstermeer
Horstermeer, do 19 maart 2009

LTO Gooi en Vechtstreek is het oneens met het feit dat LTO leden uit de Horstermeer een brief aan de provincie hebben gestuurd die haaks staat op het LTO standpunt.

Voorzitter A. Post van LTO Gooi en Vechtstreek vraagt zich af of de brief van de LTO leden uit de Horstermeer wel rechtsgeldig is, omdat er geen namen van ondertekenaars onder staan. Hij vindt dat het beter was geweest als de namen van de ondertekenaars er wel onder hadden gestaan. Het bestuur van LTO maakt deel uit van de adviescommissie voor de Horstermeer en staat achter het plan om delen van de polder plas-dras te zetten, zoals GS van Noord-Holland besloten hebben. Post heeft geen begrip voor de bezwaren van de LTO leden. Hij zegt dat er geen bewijs bestaat voor "vrees voor verzakkingen van bedrijven en woningen" waar de leden van spreken.

Adviescommissie

In de adviescommissie zaten indertijd, bij de start, de gemeente Wijdemeren, de provincie Noord-Holland, de Bewonersvereniging Horstermeerpolder, de Agrarische Natuurvereniging Vechtvallei, Land- en Tuinbouworganisatie Noord, het Ondernemerscollectief Wijdemeren (OCW), Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht en de Dienst Landelijk Gebied Regio West.

Afvalrace

Nadat het advies van de commissie op tafel lag stapte de Bewonersvereniging er uit. Ook het OCW heeft zich begin deze maand ook van de plannen gedistantiëerd, nadat GS voor plas-dras koos en de OCW leden in de Horstermeer in opstand kwamen.. De leden van LTO hebben nu ook afstand genomen van hun bestuur.

Dossier Horstermeer

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2