WIJDEMEERSE WEBKRANT
Autostrippers Actief
Kortenhoef, do 19 maart 2009

Koen Janmaat haakt in op een artikel dat vorige week in de Gooi en Eembode stond. Ook zijn auto werd voor een groot bedrag gestript.

Hij las een artikel in de Gooi en Eembode. Hij was zelf ook het slachtoffer en trekt daaruit de conclusie dat er veel meer auto's gestript worden.

ingezonden brief

Onderstaand artikel stond in de Gooi- en Eembode van 11 maart.

Het lijkt hier nu de Bijlmer wel


Deze foto werd ingezonden door Koen Janmaat.
Hij komt uit de Gooi en Eembode.

Het was een vreemde ochtend voor Kortenhoever Frank van den Broek, die woensdag tot zijn verbazing zag dat de wielen van zijn Audi de nacht ervoor waren verwijderd. 'Ik woon in een normale woonwijk in een dorp, maar het lijkt hier nu de Bijlmer wel. Dit is echt brutaal werk', aldus de bewoner van de Egidius Blocklaan. Net zo verbazingwekkend is misschien wel dat navraag bij de buren niets opleverde, al wist een vrouw hem te vertellen dat een bekende van haar, woonachtig aan het Noordereinde, vorige week hetzelfde overkwam. Een woordvoerder van de politie spreekt tegen dat er sprake is van een trend. 'Dit komt de laatste weken niet vaker voor dan normaal in deze regio.

Koen Janmaat:

Een paar maanden geleden is mijn auto 's nachts op mijn eigen inrit behoorlijk "gestript". Schade € 5.600. Ik weet dat er toen in ieder geval op de Zuidsingel nog een slachtoffer was. Een maand geleden was het weer raak. Schade deze keer € 8.800. De auto van mijn buurman trof diezelfde nacht hetzelfde lot. Schade ruim € 5.000.

Inmiddels weten wij dat wij nummer 34 en 35 waren in de golf van auto-inbraken in deze regio. Ook weten we dat de teller sindsdien verder is opgelopen. Iedere rechtgeaarde burger zal van deze cijfers schrikken.
Volgens de politie echter valt het allemaal wel mee met de auto-inbraken in de buurt. "Er is geen sprake van  een trend en het komt niet vaker voor dan normaal."

Tja, het is maar net wat je normaal en acceptabel vindt. Ik vond één gestripte auto al meer dan genoeg.

Onder het motto: wat niet weet, dat niet deert, wil de politie niet over auto-inbraken gebeld worden, "Nee, daar komen we niet voor kijken".

Koen Janmaat,
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
G&E Bode
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2