WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vijftig nieuwe Boten
Loosdrecht, di 17 maart 2009

Meer dan vijftig nieuwe huurboten worden in Loosdrecht afgemeerd om het gat op te vullen, dat Fortis met de sluiting van Ottenhome sloeg.

Hergroeperen

De watersport in Loosdrecht is zich aan het hergroeperen om de aantrekkelijkheid van de waterrecreatie op peil te houden na de sluitng van Ottenhome door Fortis Vastgoed, zo schrijft Jaap Timmers vandaag in de G&E. Op de plaats van Ottenhome komen watervilla's voor de welgestelden. Ottenhome verhuisde naar De Nieuwe Zuwe aan de Wijde Blik in Kortenhoef.

Nieuwe boten

Vier watersportbedrijven in Loosdrecht investeren in de aankoop van ruim vijftig nieuwe Polyvalken, type Revolution, die gebouwd worden door Ottenhome Heeg BV. De vier bedrijven zijn De Uitkijk, De Otter, Wetterwille en Manten. De eerste boten zijn al geleverd aan De Uitkijk. Daar komen er zevenentwintig. Twintig gaan er naar De Otter en vijftien naar Wetterwille.

De watersportbedrijven gaan gezamenlijk zeilarrangementen voor particulieren en bedrijven aanbieden, zoals Ottenhome dat in het verleden deed. Ook wordt de dagverhuur ter hand genomen.

Gapend gat

Het gapende gat dat Ottenhome, met honderd huurboten, de zalenverhuur en het grote terras in Loosdrecht achterliet, is niet gedicht. De bedrijven denken echter een flink deel van de toeloop naar Loosdrecht op gang te kunnen houden en op te vangen. Indien nodig kunnen er zelfs extra boten over de weg aangevoerd worden als dat nodig is.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 3