WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht - VVZ 1-1
Loosdrecht, di 17 maart 2009

In een aantrekkelijke wedstrijd speelde Loosdrecht gelijk tegen koploper VVZ '69.

ingezonden bericht

Loosdrecht gelijk tegen koploper VVZ ´49

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Koploper VVZ ´49 uit Soest kwam op bezoek.

Loosdrecht dat aan een zeer goede serie bezig is en bij winst zelfs met het kleinste aantal verliespunten een vervolg kan geven aan het seizoen kon deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien en zag dat terugkomen in de aanvang van de wedstrijd.

Onder de aanwezigheid van het talrijk opgekomen publiek nam Loosdrecht direct het initiatief en liet VVZ ´49 zien dat het niet van plan was het kaas van het brood te laten eten. Niettemin was VVZ bij vlagen erg gevaarlijk en liet zien waarom het de koploper is. Met supersnel uitgevoerde uitvallen stichtte het gevaar en een aantal malen kwam Loosdrecht goed weg. Al met al ontspon zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd die in de tweede helft een vervolg kreeg.

Beide ploegen streden voor elke meter en gingen tot op de bodem en dat onder leiding van de uitstekende scheidsrechter die zonder noemenswaardige problemen het tempo bij beende. En toen Loosdrecht een kwartier na rust via Bas Kieft op een 1-0 voorsprong kwam, leek een overwinning ineens tot de mogelijkheden te behoren. VVZ moest zich namelijk even herpakken en het was maar de vraag of het de tik te boven kon komen. Maar met een kwartier te spelen zette de ploeg nog eens aan en kon het met een lange bal door het centrum de spits bereiken die uiteindelijk onreglementair tegen de vlakte werd gebracht en een penalty de enige juiste beslissing was.

De 1-1 werd binnengeschoten en toen de scheidsrechter een minuut of tien en wat hachelijke momenten later af floot, konden beide ploegen met opgeheven hoofd het veld verlaten. Een voor beide partijen acceptabel gelijk spel en het publiek dat als winnaar huiswaarts kon. Volgende week uit naar VRC waar wederom alles in het werk zal moeten worden gesteld om met een goed resultaat huiswaarts te gaan.