WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jeugdhonk: Buurt ongerust
Kortenhoef, ma 26 januari 2009

Jeugdhonk De Smoes komt in een ruimte aan de achterkant van sporthal De Fuik in Kortenhoef, waar voorheen sportschool Body Move zat.

In een commissievergadering deelde wethouder Lia Moote onlangs mede dat de ruimte aan de achterkant van De Fuik tijdelijk in gebruik zou worden genomen als jeugdhonk. Daarover was vorig voorjaar de mening gepeild bij enkele direct aanwonenden.


De achterzijde van De Fuik aan de Oostindië.
De linkerdeur leidt naar een trap naar de eerste verdieping,
waar De Smoes zal komen.
De rechterdeur is de toegang tot de studio van You FM.

Ruimte voor de jeugd

Er is behoefte aan een ruimte voor de jeugd, omdat De Smoes, het jeugdhonk nabij de gemeentewerf aan de Kwakel, op 14 december 2007 acuut gesloten werd nadat bleek dat de vloer verrot was. Later bleek dat de vloer niet gerepareerd kon worden en werd De Smoes defintief gesloten.

De afgelopen periode deed het gemeentebestuur diverse pogingen om ook een jongeren ontmoetingsplek (JOP) in Kortenhoef te realiseren. Aan de Parklaan, tussen de Van Heumenhof en de Curtevenneschool en op een terrein aan de kruising van de Kerklaan en de Kortenhoefsedijk. De eerste plek viel af door massaal protest van omwonenden. De tweede plek viel af omdat bleek dat er een juridische problemen waren.

Permanente ruimte

Het college liet het oog vallen op de ruimte achter de Fuik op de eerste verdieping, waar voorheen sportschool Body Move gevestigd was. In eerste instantie als tijdelijke oplossing, inmiddels als permanent onderkomen voor het jeugdhonk De Smoes, omdat de gemeente geen geld voor nieuwbouw heeft. In de ruimte vinden op dit moment verbouwingswerkzaamheden plaats. Wethouder Lia Moote hoopt dat de gemeente er goed uit komt in samenwerking met de buurt, de jongerenwerker en de politie. De disco, die in het oude gebouw werd georganiseerd, zal in de nieuwe ruimte geschrapt worden omdat die daarvoor te klein is. De overige activiteiten worden hervat. Er moet iets voor de jeugd komen, vindt de wethouder. Ze moeten niet in de steek gelaten worden.

Weerstand buurt

In de buurt groeit de weerstand. In de G&E van vandaag kondigt Celina Hagen aan dat men desnoods naar de rechter stapt. Een jeugdsoos vinden de aanwonenden prima, maar men is beducht voor rondhangende jongeren. (Die er nu ook al zijn, getuige het bericht van vorige week over het spuiten met verf en de bedreiging van de beheerder van De Fuik.)


Sporthal De Fuik.

Aanstaande donderdagavond komt de buurt in De Fuik bijeen om met elkaar te overleggen.

bron
WWK/G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 3