WIJDEMEERSE WEBKRANT
Test tegen Indrinken
Wijdemeren, di 20 januari 2009

Verenigingen en scholen kunnen een alcoholtester van de GGD lenen in de strijd tegen het z.g. indrinken onder jongeren. Ze kunnen zo geweerd worden als ze dronken aankomen.

persbericht

Blaastesten om indrinken te voorkomen;
Alcoholtester te leen bij GGD Gooi & Vechtstreek

‘Indrinken’ voor feesten is de laatste jaren populair geworden onder jongeren. Met ‘indrinken’ wordt bedoeld dat jongeren voordat ze naar een feest gaan al alcohol drinken, bijvoorbeeld thuis, of op straat. Scholen en sportverenigingen die dit indrinken willen tegengaan, kunnen vanaf nu een alcoholtester lenen bij de GGD.

Voor de mensen bij de ingang van feesten is het vaak moeilijk om ‘indrinkers’ te signaleren. Het is druk en met bijvoorbeeld kauwgum is het lastig te ruiken. Jongeren kunnen zich ook vaak op dat moment nog wel inhouden. Door middel van een alcoholcontrole voorafgaand aan feesten kunnen scholen en sportverenigingen jongeren onder invloed weren bij de ingang en hun ouders waarschuwen. Bovendien ontmoedigd het jongeren om in te drinken als zij weten dat er een alcoholcontrole zal plaatsvinden bij de ingang van het feest. In die zin kan het testen ook een preventieve werking hebben.

Begin schooljaar 2008-2009 heeft de GGD een peiling gedaan onder de middelbare scholen in de regio over mogelijke interesse in het gebruik van een alcoholtester tijdens bijvoorbeeld schoolfeesten. Uit deze peiling bleek dat de meerderheid van de scholen graag van zo’n tester gebruik zou willen maken. Daarom heeft de GGD een alcoholtester aangeschaft. De tester is in te zetten door scholen en sportverenigingen bij feesten die voor jongeren worden georganiseerd. De alcoholtester is te leen bij de GGD. Aanvragen verlopen via: h.vanochten@ggdgooi.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
4 gr.
windkr. 3