WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaakbond Traag
Wijdemeren, ma 19 januari 2009

De jeugdafdeling van de schaakbond is traag met het vaststellen of de leerlingen van de Antoniusschool mogen meedoen aan de finale schoolschaak.

ingezonden bericht

Onduidelijkheid deelname St. Antoniusschool aan regionale finale schoolschaak

Hoewel de jeugdafdeling van de schaakbond mij toegezegd had per 1 januari te weten of het eerste team van de St. Antoniusschool als tweede team namens de Gemeente Wijdemeren kon worden afgevaardigd, is het nog steeds niet duidelijk of het op één na beste team uit de Gemeente mag deelnemen.

Men heeft mij inmiddels laten weten dat dit rond begin tot half februari bekend moet zijn, hoewel men in het najaar meldde dat de kans dat er twee teams namens de gemeente mochten deelnemen 90% was.

Onlangs was er een clinic rondom jeugdschaak in het Denksportcentrum van Bussum, daar waren de heren ook aanwezig en sprak ik hen even en kwamen ze dus met nieuwe data. ik hoop nu wel dat het snel duidelijk wordt, vorig jaar werd de dag van te voren het team van de Regenboog bij verrassing alsnog uitgenodigd, maar de kinderen hadden toen al andere afspraken, o.a. voetbal.

Zolang het toernooi in de Wijdemeren echter blijft groeien, wat het tot nog toe elk jaar heeft gedaan, wordt de kans steeds groter en mettertijd ook het aantal teams dat mag deelnemen. Nu is het alleen afwachten, erg vervelend, ook voor de kinderen van de St. Antoniusschool, die deze datum moeten trachten vrij te houden, het zou sneu zijn als ze op het laatste moment te horen krijgen niet te mogen komen. Inmiddels ligt er wel een aanbod bij de kinderen van de Curtevenneschool en de St. Antonius om de kinderen op maandag ondersteunende schaaklessen te geven op weg naar hun moment of fame.

Er is nog geen antwoord van de scholen gekomen, vol spanning wacht ik af.
Zo gauw ik iets weet krijgen allereerst de sponsors en daarna u als lezers van de lokale bladen en de webkrant het nieuws te lezen. Helaas kan ik de bond niet beïnvloeden en ben dus net als u op afwachten aangewezen.

Ik hoop u allen een beetje beter op de hoogte te hebben gebracht van de omstandigheden.

Update 20-1-2009, 12.26: De eerste ronde is op 14 maart en als men van de 8 teams bij de bovenste 4 eindigt de week daarop, dus 21 maart de tweede ronde. Als men daar ook goed presteert gaat men naar de landelijke finale.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenvlagen
6 gr.
windkr. 4