WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwjaarsbijeenkomst
Wijdemeren, ma 5 januari 2009

Vanvond werd de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst op het gemeentehuis gehouden. Hij werd druk bezocht, ook door een schaatser.


Het college van burgemeester en wethouders.
V.l.n.r. burgemeester Don Bijl, Mevrouw Bijl, Betske van Henten (CDA), Lia Moote (PvdA), Nelleke Schenkkan (GL) en gemeentesecretaris, de heer Visser.

Naarschatting tweehonderd bezoekers kwamen af op de Nieuwjaarsbijeenkomt van de gemeente Wijdemeren. Velen daarvan wijn actief in het sociale en/of politieke leven van Wijdemeren. Bestuurders van verenigingen, woningbouwcorparaties, politici en inwoners die betrokken zijn bij het reilen en zeilen van Wijdemeren.

Nieuwjaarstoespraak

Rond half negen hield burgemeester Don Bijl zijn nieuwjaarstoespraak, waarin hij aandacht besteedde aan de kredietcrisis en de gevolgen daarvan, aan het groeiende gebrek aan gemeenschapszin, waarbij hij de exorbitante beloningen van bestuurders van bedrijven als voorbeeld noemde en de lastige afwegingen die een goed bestuur en een goed bestuurder moet maken om de balans te vinden tussen het individueel- en het gemeenschapsbelang. Morgen zullen wij zijn speech in de WWK publiceren.

De opvallendste gast van de avond was zonder enige twijfel Jos Werkhoven, die had aangekondigd in gesprek te gaan met burgemeester Don Bijl over diens uitspraken in de Volkskrant over de schaatsers die de plassen op gaan zonder acht te slaan op de risico's.

In vol ornaat

Rond negen uur betrad een heer met rugzak, schaatsen, reddingstouw en ijspriem de zaal . Dit tot verbazing van een aantal omstanders, die de WWK niet lezen. Dit was Jos Werkhoven dien zijn beklag kwam doen over de uitspraken van Bijl in de Volkskrant bij de, overigens zeer door hem gewaardeerde, burgemeester Don Bijl. Hij ging direct in debat met de burgemeester, die hem aan zag komen en direct tijd voor hem maakte.

De Nieuwjaarsbijeenkomst was een soort reunie voor al diegenen die elkaar regelmatig tegenkomen in tal van zettingen, maar nu verenigd werden in hun belangstelling voor het sociale, maatschappelijke en politieke leven van Wijdemeren.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-1 gr.
windkr. 3