WIJDEMEERSE WEBKRANT
Plan Inrichting Overmeer
Nederhorst den Berg, wo 18 februari 2009

Het college vraagt de raad een voorbereidingskrediet om een visie op de nieuwe inrichting van de woonwijk Overmeer in Nederhorst te ontwikkelen.

persbericht

Nieuwe inrichting voor woonwijk Overmeer

Het college vraagt de raad een voorbereidingskrediet ter beschikking te stellen voor het ontwikkelen van een visie op de nieuwe inrichting van het openbaar gebied in de woonwijk Overmeer.

Kwaliteit

De kwaliteit van de openbare ruimte in de woonwijk Overmeer is slecht. Direct naast Overmeer is een nieuwe woonwijk gepland, het project Sportvelden Overmeer Zuid. Het is logisch en noodzakelijk om de inrichting van de bestaande wijk te verbeteren en te laten aansluiten op de kwaliteit van de nieuwe wijk. Het college vraagt daarom de raad een bedrag van € 20.000,- ter beschikking te stellen voor het ontwikkelen van een visie op de herinrichting. Er moet onder andere worden gekeken naar de inpassing van parkeerplaatsen, wegen, speelplaatsen en openbaar groen.

Verbeterde ontsluiting

Met de realisatie van het project Sportvelden Overmeer Zuid kan de ontsluiting van het bestaande woongebied Overmeer worden verbeterd. Onder andere door een ontsluiting van de Uiterdijksehof via het projectgebied naar de Randweg; een reeds lang gekoesterde wens van zowel de gemeente als van de bewoners van de Uiterdijksehof. Door de verbeterde ontsluiting neemt de verkeersdruk op de Esdoornlaan sterk af. De Uiterdijksehof en omgeving krijgen hierdoor een andere functie en ook daarom moet de openbare ruimte heringericht worden.

Bewoners betrokken

Bij het ontwikkelen van de visie op de herinrichting van het gebied worden de bewoners betrokken. Hun inbreng wordt verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Wanneer de herinrichtingsvisie is vastgesteld, dient hij als basis voor het Programma van Eisen voor de maaiveldinrichting.

Provincie

Omdat de gemeente onder preventief toezicht staat, moet de provincie eerst akkoord gaan met de ter beschikking stelling van het benodigde bedrag.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
3 gr.
windkr. 2