WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kapvergunning moet over
's-Graveland, di 17 februari 2009

De gemeente heeft fouten gemaakt bij het verlenen van de kapvergunning voor de bomen aan het Noordereinde. De procedure gaat over.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Kapvergunning Noordereinde ingetrokken

Op 18 november 2008 hebben burgemeester en wethouders vergunning verleend voor het kappen van 24 beuken aan het Noordereinde tussen de Stichtse Kade en de Noorderslootbrug. Tegen dit besluit hebben diverse omwonenden bezwaar gemaakt.
Op 2 februari vond hierover de hoorzitting plaats van de bezwaarschriftencommissie.

Procedurefout

De bezwaarschriftencommissie constateerde dat de kapaanvraag niet volgens de Bomenverordening Wijdemeren 2005 is voorbereid. Er is verzuimd om de aanvraag ter inzage te leggen, dit te publiceren en de mogelijkheid te bieden om zienswijzen tegen de voorgenomen kap in te dienen. Tijdens de zitting gaf de voorzitter van de bezwaarschriftencommissie het college in overweging om dit deel van de procedure overnieuw uit te voeren. Dit om te voorkomen dat naar aanleiding van een eventuele gerechtelijke procedure de aanvraag om kapvergunning alsnog overnieuw gedaan zou moeten worden. Hiermee zou veel tijd verloren gaan.

Bomenverordening onduidelijk

Naar aanleiding hiervan heeft het college op 10 februari 2009 besloten om de aangevochten kapvergunning in te trekken. Het college heeft voorts geconstateerd dat de Bomenverordening 2005 onduidelijkheden bevat over de te volgen procedure bij een aanvraag om kapvergunning. Het college vindt het onwenselijk om deze onduidelijkheden te laten voortbestaan. Om die reden heeft het college besloten om, alvorens een nieuwe kapvergunning af te geven, de Bomenverordening aan te passen.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, nat
7 gr.
windkr. 2