WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL Hsum: Wdm schendt afspraken
Hilversum, di 17 februari 2009

GroenLinks in Hilversum heeft vragen over het vliegveld Hilversum aan het Hilversumse college gesteld. GL: Wijdemeren houdt zich niet aan de afspraken.

Jarenlang wordt er al bestuurlijk gesteggeld over vliegveld Hilversum, zonder dat er knopen doorgehakt worden. Wijdemeren heeft er belang bij dat een baan verdraaid en verhard wordt om de nieuwbouwwijk Ter Sype van 500 woningen bij Nieuw Loosdrecht te kunnen bouwen. De baan moet verdraaid worden om qua geluidsoverlast in de wijk onder de wettelijke normen te komen. Omliggende gemeenten, en zelfs de gemeente Utrecht tekenden bezwaar aan. Vanuit Hilversum kwamen protesten vanuit Hilversum Zuid (actiegroep Geen herrie op de Hei), omdat men daar toename van de geluidsoverlast vreest door de draaiing en verharding.

Hilversum afwezig

Op 28 januari kwam de vliegveldcommissie bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. Daar was de provincie Noord-Holland en de gemeente Wijdemeren, naast de vaste leden van de commissie. Hilversum schitterde door afwezigheid. GroenLinks Hilversum wil van het college weten waarom er van Hilversum niemand wethouder Ton Roerig kon vervangen. Roerig was net geopereerd en moest daarom verstek laten gaan.

GL: Wijdemeren schendt afspraken

Eerder was met Wijdemeren afgesproken dat die gemeente een onderzoek zou uitvoeren naar de milieueffecten (MER) van de draaiing, verharding en de afwikkeling van het verkeer naar de nieuwbouwwijk. Nadat de wethouders Van Henten en Schenkkan tot de conclusie waren gekomen dat Wijdemeren niet wettelijk verplcht is de MER uit te voeren, kwamen zij terug op de eerdere toezegging. Gedeputeerde Bart Heller (GL) deed daarop tijdens de vergadering op 28 januari het voorstel dat de provincie het onderzoek laat uitvoeren. Uit deze gang van zake terkt GL Hilversum de conslusie dat Wijdemeren zich niet aan de afspraken houdt en vraagt het Hilversumse college om opheldering.

Waar blijft Toekomstvisie?

Een ander onderdeel van alle bestuurlijke vertragingstaktieken rond vliegveld Hilversum was de toezegging van het Hilversumse college om voor oktober vorig jaar te komen met een integrale toekomstvisie voor het vliegveld en de omgeving. GL Hilversum wil weten waar die toekomstvisie blijft en met wie Hilversum over de toekomstvisie praat.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, nat
7 gr.
windkr. 2