WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ottenhome niet naar Strook
Loosdrecht, di 3 februari 2009

Het bestemmingsplan staat niet toe dat de herstart van Ottenhome aan De Strook plaats vindt. Er mag daar geen jachthaven komen.

Dossier Ottenhome

persbericht

Zeilvloot Ottenhome niet op De Strook

Het bestemmingsplan “Plassengebied” laat niet toe dat de verhuurvloot van de Loosdrechtse ondernemer Annemiek van de Water gevestigd wordt aan recreatiegebied De Strook aan de Vijfde Loosdrechtse Plas. Van de Water was uitbater van het onlangs gesloten watersportcomplex Ottenhome.

Nieuwe locatie

Afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe locatie, waar in ieder geval ruimte zou zijn voor de verhuurvloot. Deze mogelijkheid leek zich voor te doen bij het recreatieterrein De Strook van het Plassenschap. Het bestuur van het Plassenschap besloot in te stemmen met de aanpassing van een deel van het recreatieterrein. Een belangrijke afweging hierbij was dat met het behoud van de zeilvloot zowel aan de openbare recreatie, als het watertoerisme op de plassen, tegemoet wordt gekomen. De verhuur van boten op De Strook zou een welkome aanvulling zijn op het recreatieve aanbod op dit terrein.

Bestemmingsplan

Ook het college van B&W van Wijdemeren stond welwillend tegenover deze plannen.
Inmiddels is echter gebleken dat volgens het bestemmingsplan “Plassengebied” de bouw van meer steigers bij De Strook niet mogelijk is. Het bestemmingsplan laat geen bedrijfsmatig, jachthavenachtig gebruik toe. Ook een tijdelijke vestiging van Ottenhome op De Strook, als overbrugging naar een definitieve locatie elders aan de plassen, is niet mogelijk. Mede gelet op de te verwachten discussies rond de gevolgen van Natura 2000 voor dit soort voorzieningen is geconstateerd dat de gemeente Wijdemeren geen medewerking kan verlenen aan dit plan.

Teleurstelling

Annemiek van de Water van Ottenhome en de familie Kruijs, die de horeca op De Strook exploiteert, zijn teleurgesteld. Zij hadden er goede hoop op dat Ottenhome een doorstart had kunnen maken op De Strook.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2