WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJs Loosdrecht vernield
Loosdrecht, do 31 december 2009

Rederij Noord-West uit Loosdrecht ploegde met een rondvaartboot door het ijs op de plas schrijft Jaap van Waveren.

ingezonden brief

Wij worden bewust steeds asocialer

In Friesland heerst de Elfstedenkoorts. In Loosdrecht hebben de IJsclubs de draaiboeken gereed en de vrijwilligers geïnstrueerd. De gemeente heeft de proef op de plassen  uitgesteld en een draaiboek voor het toestromende verkeer opgesteld.

Alles is gereed om vele mensen schaatsplezier te bieden op de nu al dichtgevroren Loosdrechtse plassen. De vooruitzichten zijn gunstig zegt teletekst met ’s nachts strenge vorst. Misschien kan dit jaar de oudste klassieker van Nederland worden verreden, “De Ronde van Loosdrecht”.

Rederij Noord-West uit Oud Loosdrecht, voorheen bekend als Wolfrat, heeft aan dit alles geen boodschap.

Op oudejaarsdag besloot men dat de rondvaartboot naar een werf moest en vervolgens ploegden zij zich een weg door het ijs richting de Mijndense sluis, zelfs op plaatsen waar traditioneel de baan wordt uitgezet. Zij deelde aan de IJsclub Loosdrechtse Plassen mee dat de Gemeente en het Plassenschap geen vaarverbod hadden ingesteld. Indien dat juist is mag de gemeente en het schap zich wel eens achter de oren krabben.

Dit laat onverlet dat iedereen in Loosdrecht weet dat wanneer de plassen dicht liggen en de voorspelingen gunstig zijn niemand het in zijn hoofd haalt om te gaan varen. Rederij Noord-West heeft hier lak aan. Een bedrijf dat afhankelijk is van dagjesmensen in de zomer laat dat in de winter kennelijk ijskoud. Het is schaatsliefhebbers eigen zo snel mogelijk op de plassen te schaatsen, ook al is er geen baan uitgezet. De nu ontstane zwakke plekken zullen aan het oog onttrokken zijn. Indien iemand hier doorheen zakt, dan weet hij aan wie hij dat te danken heeft. Aan Rederij Noord-West.

Jaap van Waveren
Loosdrecht
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte sneeuw
0 gr.
windkr. 2