WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter sluit het jaar af
Wijdemeren, wo 22 december 2009

Putter sluit het jaar af met een schuin oog op 3 maart, de dag waarop de verkiezingen worden gehouden. Putter weet wel waarop u moet stemmen.

ingezonden bericht

Tot Slot

Dit is, zoals u zult begrijpen, de laatste Putter van het jaar. Het was me het jaartje wel, met dat prachtige slot, een echte ouderwetse winter, die de gek stak met de opwarming van de aarde. We sluiten af met alles erop en eraan, zoals we dat alle jaren doen, en koesteren de hoop dat het nieuwe jaar nieuwe kansen zal bieden, in welk opzicht dan ook. Morgen komt een nieuwe dag, zo is dat, al moeten we gisteren uiteraard niet vergeten.

Het jaar 2010 brengt ons in ieder geval een nieuwe gemeenteraad, die het roer van de oude overneemt en naar ik oprecht hoop, niet zal vervallen in de fouten en de blunders waarvan we met z’n allen getuige zijn geweest en in vele gevallen het slachtoffer. Vooruit kijken is mooi, maar we hebben niet voor niets ons verstand gekregen en zomaar stemmen op een partij, omdat je dat altijd al deed is bij wijze van spreken je eigen machtsmiddel degraderen. Iedere stem telt en dat is zeker zo bij gemeenteraadsverkiezingen, die bepalend zijn voor wat dicht bij huis gebeurt. Het zal u ongetwijfeld bekend zijn dat Putter weinig goede woorden overheeft voor het beleid van de afgelopen jaren. En Putter niet alleen.

Uit de boezem van het CDA kwam nog niet zo lang geleden een pijnlijke hartenkreet. Uit de fractie van de VVD stapte een gefrustreerd raadslid. Een GroenLinks prominent zegde zijn lidmaatschap op en is na enig zoeken terug te vinden bij de PvdA. Wethouders verdwenen tussentijds alsmede een burgemeester en de belasting verhogingen, die ondanks op schrift gestelde beloftes, werden doorgevoerd vielen ons rauw op het dak. Wie dan niet van zijn geloof valt moet wel een spijkerhard bord voor zijn kop hebben.
Tijd voor verandering dus en daar kunnen we op 3 maart a.s allemaal aan meewerken. En als u dat niet doet, als u thuis blijft of uit routine een hokje rood maakt dan moet u dat zelf maar weten. Maar dan ontkent u wel dat eenmaal in de vier jaar ook uw oordeel wordt gevraagd over hoe men daarvoor met uw belangen is omgegaan.

Genoeg erover. Laten we ook niet overdrijven. Er zijn meer en belangrijker krachten en omstandigheden die het leven beïnvloeden dan een lokaal bestuur. En of u daarin ook een rol speelt kan ik niet beoordelen maar te ja of te nee, in beide gevallen wens ik u mooie kerstdagen en een voorspoedig nieuw jaar. Ook in 2010 zult u weer kunnen genieten van de commentaren en scherpe inzichten van uw trouwe en onvervangbare

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
1 gr.
windkr. 2