WIJDEMEERSE WEBKRANT
Telegraaf kaapt Kaartje
Wijdemeren, wo 16 december 2009

Het Wijdemerenkaartje van de WWK is nu ook door de Telegraaf gekaapt. © Plassennet werd er zelfs eerst even vanaf gepoetst.

Op 3 december werden wij in de raadszaal verrast door een kwartiermaker van het Regionaal Bureau voor Toerisme. Op een Powerpointslide pronkte het kaartje van Wijdemeren dat wij in 2001 met onze eigen handen maakten. Het maken van dat kaartje was nog flink wat werk. Dat kaartje werd daarna regelmatig misbruikt zonder dat er zelfs over werd nagedacht om te vragen om toestemming. En dat ondanks de duidelijke vermelding "© Plassennet".

Brutaal

De Telegraaf maakte het gisteren nog bonter. Bij een berichtje over het vuurwerkverbod in Wijdemeren op de website van de Telegraaf werd het bewuste kaartje erbij gezet. Maar dan wel, nadat men even dat vervelende copyright had weg-ge-photoshopt, zoals duidelijk te zien is. Dat is het brutaalste dat we het tot nu toe hadden meegemaakt met het vermaledeide kaartje.

Op de Telegraaf page kunt u ook op het kaartje klikken. Dan krijgt u het in groot formaat te zien. Erboven een kopje "De Telegraaf". Rechtsonder staat "Foto:" met niets erachter. En ook daar "© Plassennet" zorgvuldig verwijderd.

Maar ach, wat moet een lokaal webkrantje tegen de grootste krant van Nederland beginnen? Niets.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00679/gemeente_wijdemeren_679562d.jpg )


Het originele WWK/Plassennet kaartje.
Met Copyright.

Het kaartje op de Telegraaf website.
Het weg-Photoshoppen van het copyright is niet eens goed gebeurd. Het is niet met wit gebeurd als je goed kijkt.
bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
-2 gr.
windkr. 3