WIJDEMEERSE WEBKRANT
Frans van Giessen erelid DSO
Kortenhoef, wo 17 september 2008

Frans van Giessen werd door de Kortenhoefse toneelvereniging DSO, die vijfenzeventig jaar bestaat, uitgeroepen tot erelid.

Het zal je maar gebeuren dat je op een doordeweekse avond na afloop van het jaarlijkse dineetje in het clubhuis naar voren wordt gehaald en uit wordt geroepen tot 'Erelid'. Dat overkwam Frans van Giessen. Na DSO- iconen als Wil Hafkamp en Joop Glijn wordt Frans als derde toegevoegd aan de kleine eregalerij van ereleden.


Frans van Giessen (links) krijgt de bijbehorende geschenken uit handen van Maarten Oudshoorn.

Frans van Giessen was duidelijk onder de indruk van deze blijk van waardering en erkenning door het bestuur en leden van Door Studie Ontwikkeld. Jarenlang heeft deze Kortenhoever op de achtergrond zijn werk veelal in stilte gedaan. De laatste jaren was hij de man die de vereniging op sleeptouw nam als interim-voorzitter. Eerder nam hij officieel afscheid na een periode van 13 jaar in het bestuur, waarvan vele als voorzitter. Maar hij kon de club niet stuurloos laten dobberen en dus sprong hij in waar mogelijk.

Vorig jaar nog heeft hij een nieuw sponsorprogramma opgezet, in samenwerking met Maarten Oudshoorn en Mijndert van Loenen, twee andere DSO-bestuurders die zich het vuur uit de sloffen lopen voor hun DSO. Momenteel is Frans als ex-voorzitter nog steeds contactpersoon met 23 (!) Gooise toneelverenigingen. Ook bemoeit hij zich actief met de opzet van een nieuwe website.

De lijst van activiteiten van Frans van Giessen is bijna oneindig. Hij was 15 jaar redacteur van het populaire clubblad 'Achter de Schermen'. Hij had zitting in tal van werkgroepen, zoals die van de verhuizing van het clubgebouw naar de Kwakel en die van de herbouw van De Dobber. Ook heeft hij zich verdienstelijk gemaakt in een commissie die de vereniging weer moest reconstrueren na een crisis. Hoe vaak heeft Frans niet opgetreden als productieleider bij een voorstelling? Dan moet je die onopvallende maar noodzakelijke dingen doen als kaartverkoop controleren, vrijwilligers ronselen voor de verloting en de sleutels van de Dobber regelen.

Van Giessen is er de man niet naar om zich op de borst te kloppen. Ook heeft hij weinig op de planken gestaan, zodat hij niet kon genieten van het applaus. Maar neemt u maar van de DSO'ers aan dat Frans van Giessen van onschatbare waarde was en is voor de jubilerende vereniging die in 2009 maar liefst 75 jaar bestaat. De erepenning en oorkonde die behoren bij het erelidmaatschap zullen ongetwijfeld een mooie plek krijgen in huize Giessen.

Frans, bedankt. Je verdient het !!

Herman Stuijver

Fotoreportage DSO en Gondelvaart

Douwe van Essen maakte een uitgebreide fotoreportage van de repetities bij DSO, de gondel van DSO bij de gondelvaart en de gondelvaart als geheel.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Herman Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2