WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ingezonden
Wijdemeren, wo 17 september 2008

De afgelopen week kregen wij een aantal ingezonden brieven en berichten binnen. Een selectie daaruit.

ingezonden brief/ bericht

18 september vanaf 20.30 uur Boogie- & bluesgigant Dirk Jan Vennik in Jazzcafé De Otter

Het is 1993 als de legendarische Junior Wells in het Patronaat in Haarlem met open mond kijkt hoe de dan 15-jarige Dirk Jan Vennik in zijn voorprogramma een dampende show weggeeft op de piano. Wells nodigt hem meteen uit op het podium voor zijn eigen show. De best denkbare leerschool voor de blues! De volgende dag zit DJ gewoon weer in de schoolbanken, met een onvergetelijke ervaring achter de rug. Of Junior Wells gelijk had? Kom en overtuig uzelf op donderdag 18 september vanaf 20.30 uur.
Locatie is Jazzcafé de Otter, Oudloosdrechtsedijk 131-k, tel. 035 - 5823329, in Loosdrecht.
Toegang is gratis.

Lodewijk van Wendel de Joode
Leiden


De planmakers van de Gemeente Hilversum hebben geen verstand van infrastructuur. Op het hele stuk Diependaalselaan, van de Zeverijnstraat tot aan de Loosdrechtse weg is het een grote puinhoop terwijl er breedte zat is. Maar door slechte plannen en geen verstand van zaken is het geld met bakken over de bekende balk gegooid, en zo gaat men maar verder met het verspillen van belastinggeld. Er is ook veel geld aan verkeerslichten uitgegeven op de diependaalselaan die twee weken gewerkt hebben en vervolgens niet meer gebruikt zijn. Door al deze ondoordachte zaken en geldverspilling moet je niet afhankelijk zijn van een Ambulance uit Hilversum, er is een grote kans dat je nooit in het ziekenhuis terecht komt  maar eindigt op de betonnen middenberm van de Diependaalselaan.

Ben Raven
Kortenhoef


SV 'S GRAVELAND RUSTIG BEGONNEN AAN HET NIEUWE SEIZOEN

Schaken. Op donderdag 4 september was het na de lange zomerstop weer de eerste avond voor de schakers van SV 's Graveland. Het bleek dat veel schakers de zomer nauwelijks tot niet geschaakt hebben. Er waren echter maar 8 mensen op de eerste avond aanwezig, waardoor het geplande speelprogramma behoorlijk in de ar liep. Daarom werd besloten dat Patrick kreuning maar simultaan moest geven tegen de andere 7 leden. Men vroeg hem hoeveel punten hij dacht te halen waarop hij 5 antwoordde. Een zware uitdaging daar vooral uit de onderste regionen mensen ontbraken. De andere schakers dachten dan ook dat hij het niet zou halen. Patrick verspeelde al snel door gebrek aan training een pion aan Peter Cornelissen. Tegen John van der Klein wist hij er een te winnen. In de partij tegen Henk Schoenmaker stond Patrick enigszins onderdruk, maar hij wist de partij in evenwicht te houden. Ook tegen John Boeschoten stond hij onder zware druk, een fraaie aanval en een paard vork welke Patrick de dame kostte. Na een paar zetten gaf hij het op.
Tegen jan Hartog ging het erg goed voor de simultaangever. Hij won materiaal en kreeg een zware aanval op de koning, waarna het 1-1 werd. Herman van Eekeren moest in een aanval over de koningsvleugel wat materiaal prijs geven, en nadat hij nog een stuk wegblunderde werd het 2-1 voor Patrick. John van der Klein had een mataanval weten te pareren en kwam vervolgens meet een aanval op de koningstelling van Patrick. Een loper, paard en dame bedreigden de witte stelling, materiaalverlies was onvermijdelijk en toen via een paardvork ook hier de witte dame sneuvelde werd het 2-2.
De zwarte dame van Henk Schoenmaker was de witte stelling binnengedrongen, maar juist hierdoor overzag hij een aanval, mat in 3 bleek niet meer te voorkomen en hij gaf het op. 3-2
Theo Kleinwoud kwam met een ruilvariant waarbij o.a. de dames van het bord verdwenen. Het leek lang remise te blijven, maar uiteindelijk wist Patrick met een paar pionnen door te breken. 4-2. Peter Cornelissen had via een paardvork van Patrick een kwaliteit verloren, maar won door goed spel met zijn 2 paarden enkele pionnen. Patrick moest forceren om door te komen over de koningsvleugel. Toen hij met de toren zowel de koning als een paard aanviel was het pleit snel beslecht en haalde Patrick de 5 van te voren ingeschatte punten.
Dit alles gebeurde in ongeveer 58 minuten, de eerste minuten van het nieuwe schaakseizoen, waarvan niemand kan voorspellen wie er dit jaar kampioen wordt.
Mocht u ook willen komen schaken, dan bent u elke donderdagavond vanaf 20.00 uur weer welkom in de matrijs aan de Julianaweg te Kortenhoef, de koffie staat al klaar. Vooraf aanmelden is wel gewenst, dan kunnen wij er rekening mee houden en eventueel een tegenstander voor u vrijhouden. Voor meer info: Patrick Kreuning, 035-8795195 of pkreuning at orange.nl


Bibliotheekonderzoek zonde van het geld.

Terwijl de gemeente een bezuiniging wil toepassen moesten ambtenaren een variant onderzoeken die dúúrder werd dan de huidige. Namelijk de sloop van de huidige bieb en nieuwbouw bij het gemeentehuis. Hoeveel heeft dat gekost aan de gemeenschap? Werk aan de winkel voor de controlerende raadsleden.
Verder is nu B&W aan zet om namens de raad te gaan onderhandelen met AWVL; uit navraag blijkt dat allang te gebeuren. De opdracht van de raad had moeten zijn: ga de maandprijs uit laten rekenen voor een sociale huurwoning met behoud van de bieb versus die als van sloop en nieuwbouw sprake wordt. Een kind kan nagaan dat in het laatste geval de maandhuur erg hoog zal uitpakken, dus waarom dat ueberhaupt nog uitzoeken?
In dat geval kan dhr Bosdijk zijn gebruikelijke schriftelijke vragen achteraf alvast gaan schrijven over de te hoge niet-sociale huur.

Affaire Neef zonde van het geld.

Een parlementair onderzoek dit keer door onpartijdige externen is nodig om de zorg bij de kiezers weg te nemen, dat zij gaan betalen (WOZ?) voor een familiecadeau van 340.000 euro, een outplacementburo voor Wim en een gouden handdruk in de vorm van langdurig wachtgeld. Democratische controle tot op het bot door de raad lijkt me onontkoombaar wil je nog een keer worden herverkozen.

namens anderepolitiek@wijdemeren
Wim van Oudheusden ( w.oudheusden at hccnet.nl )


HET MOET NIET GEKKER WORDEN IN HILVERSUM

Hoewel ik in Hilversum geboren ben, ben ik daar niet bepaald trots op. Allerlei lelijke gebouwen worden lukraak door elkaar gebouwd, het ene nog lelijker dan de andere. Mooie oude panden worden gesloopt. De criminaliteit is er erg groot en het verkeersbeleid? Zwijg daar maar over, dat raakt vaak kant nog wal. Éénrichtingswegen waarvan plots de rijrichting wordt gewijzigd wat tot veel verwarring en gevaarlijke situaties leidt, een onzinnige rondweg waardoor men vele honderden meters om moet rijden, doorgaans in een file en onnodig hoge middenbermen op de Diependaalselaan, die levensgevaarlijke situaties kan opleveren zoals uit het bericht over de vastzittende ambulance blijkt. Overigens waren er al protesten vanuit Kerkelanden toen deze berlijnse muren werden aangelegd. Want ook zij voorzagen problemen voor ambulance, politie en brandweer.

Enige tijd nadat de heer Fortuyn werd neergeschoten zag ik op de Belgische tv een documentaire waarin men vragen stelde over hoe het kon dat de politie zo snel ter plaatse was, want Hilversum staat ook in België bekend als een onrijdbare stad.

Het Joop den Uyl plein wordt plots van rotonde weer een kruispunt met stoplichten, snapt u het nog?
Het zou goed zijn als de Gemeenten die belang hebben bij goede doorstroming van het Hilversums verkeer eens gaan onderzoeken hoe vaak het mis gaat met ambulance, brandweer en politie doordat zij vast raken in het verkeer. En dan met de uitslagen dat onnozele Hilversumse Gemeentebestuur krachtig op de vingers tikken.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ingezonden
foto
---
auteur
ingezonden
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2