WIJDEMEERSE WEBKRANT
WWW over fusie DB's
Wijdemeren, wo 22 oktober 2008

Herman Stuijver geeft in de WWW van vandaag de achtergronden over de fusiebesprekingen tussen DBL en DBW.


Co de Kloet (DBW)

Jan van Corteveen (DBL)

Een commissie, bestaande uit Co de Kloet en René Voigt (beiden DBW) en Jaap van Waveren en Jan van Corteveen (beiden DBL), onder voorzitterschap van AB Krook boog zich over de fusiemogelijkheden. Intussen onstond er grote onrust in het bestuur van DBL, waarvan Jan van Corteveen voorzitter was. Het voltallige DBL-bestuur trad begin september af.


René Voigt (DBW)

Jaap van Waveren (DBL)

Afgelopen maandag vergaderden de beide kiesverenigingen afzonderlijk van elkaar. DBL in Heineke (Loosdrecht) en DBW in de Dobber (Kortenhoef). Tijdens de DBL vergadering werd een nieuw bestuur gekozen, bestaande uit Ab Krook (voorzitter), mevrouw Molenkamp (secretaris) en Louis de Bruin (penningmeester).


Ab Krook, voorzitter DBL, voorzitter fusiecommissie en fractieassistent DBL.

Beide ledenvergaderingen verklaarden zich akkoord met de fusieplannen. DB wil als grote politieke macht uit de verkiezingen van maart 2010 tevoorschijn komen, aldus Jaap van Waveren, de fractievoorzitter van DBL. Tot dat moment blijven de raadsfracties gescheiden opereren. Omdat de sfeer in de fusiebegeleidingscommissie prima is, denkt René Voigt (fractievoorzitter DBW), dat er geen aanvulling nodig is na het vertrek van Jan van Corteveen als voorzitter en commissielid.

bron
WWW
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 2