WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Bestrijdt het Kwaad
Wijdemeren, di 7 oktober 2008

Putter vindt dat de maat vol is. Bestrijdt het kwaad voor 't verder gaat is het motto van zijn column.

Update 7-10-2008, 23.45: Reactie op de column onderaan toegevoegd.

ingezonden bericht

Weg

In de wachtkamer van onze vroegere huisarts hing aan de wand een gravure met de tekst; " Bestrijd het kwaad voor 't verder gaat ". Daar moet ik aan denken terwijl ik mij een lid voel van het nieuwe Wijdemeerse dubbelmannenkwartet dat overal hoorbaar dat ene refrein zingt: DIE MAN MOET WEG.

Want zo is het toch vrienden, die man valt toch niet meer te handhaven. De raad voorliegen, je niet aan je woord houden, en dan ook nog eens met een begroting komen waarin schaamteloos miljoenentekorten worden gepresenteerd. En dat allemaal met een gezicht van, ik kan er ook niks aan doen. Mijn schuld is het niet.

Tot nu toe heeft deze onheilsprofeet van het Wijdemeerse college zich kunnen hullen in een coalitie met een wel bijzonder hoog nitwit gehalte. Maar volgens mijn bovengenoemde huisarts bestaan er grenzen aan alle vormen en soorten van gekte. Dus lijkt me nu het ogenblik aangebroken om maar eens gezond op te staan, een stevig standpunt in te nemen en ruiterlijk te erkennen dat de maat vol is.

Het kwaad is natuurlijk al te ver gegaan. Bij de SV 's-Graveland zijn ze zo langzamerhand rijp voor het gesticht en dat is ook logisch want met zo'n zwabberaar als gesprekspartner moet je van goede huize komen om jezelf in de hand te houden.

Mocht het bovenstaande naar uw mening nogal fors zijn aangezet, dan moet u mij dat maar niet kwalijk nemen, want het is toch werkelijk om uit je vel te springen. Ondanks keiharde toezeggingen gewoon de gemeenteraad negeren en opnieuw met een verhaal komen dat van geen kant klopt. En als in het voorjaar de noodklok wordt geluid over de financiën dan gewoon of er niets aan de hand is het tekort nog een paar ton laten oplopen. En wat mij nog het meeste ergert; nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Alles maar in een brei van nauwelijks te volgen zinnen laten verzuipen en zonder enig tegengeluid in de krant voor aap staan.

Bestrijd het kwaad voor 't verder gaat . Een goed advies en niemand kan ontkennen dat ik mijn best doe, maar het is wel vechten tegen de bierkaai. Wat moet een wethouder nu nog meer verkeerd doen dan wat er nu gebeurt. Dat is niet te verzinnen.

Deze week mag de raad brainstormen over bezuinigingsvoorstellen. Ik voorspel u dat daar niets van terecht komt. Het enige goede voorstel is een stevige ingreep in de kosten van de gemeentelijke organisatie, omdat Wijdemeren op veel te grote voet leeft.

Daar is veel moed, veel verstand en veel creativiteit voor nodig.

Dus zullen wij er wel weer op achteruit gaan.

Putter

ingezonden brief

Het schilderij bij dr hemmes bevatte de tekst: ''schaft raad voor het kwaad eer het verder gaat'

Dus Putter (Co de Kloet), citaat fout! Klopt het verhaal nu nog wel? Ik lees het niet. Hhet is fijn roepen en schoppen. Je heb nooit anders gedaan.

Trees Koot-De Kwant
Kortenhoef

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 2