WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herstel Schaep en Burgh
's-Graveland, za 8 november 2008

Op 10 november start Natuurmonumenten met herstelwerkzaamheden op de buitenplaats Schaep & Burgh. De grote vijver achter het landhuis wordt als eerste gerenoveerd.


Het Capitool

persbericht

Herstel Schaep en Burgh van start

Op 10 november start Natuurmonumenten met herstelwerkzaamheden op de buitenplaats Schaep & Burgh. De lindekom, de grote vijver achter het landhuis en naast het Capitool, wordt als eerste gerenoveerd.

Hier worden bomen vervangen en nieuwe boomsoorten aangeplant waaronder beuken, bruine beuken, papierberken, platanen, Italiaanse populieren en geelbladige eiken. De plannen zijn ontwikkeld samen met SB4, het bureau voor historische tuinen, parken en landschappen. Naast de bomen wordt ook nieuwe onderbeplanting aangeplant met wel 1600 heesters, zoals schijnels, rododendrons, liguster, kornoelje, sering en kardinaalsmuts. Het doel is dat hier weer een open vijver ontstaat met mooie zichtlijnen en gevarieerde beplanting.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het grote herstelplan van de tien ’s- Gravelandse Buitenplaatsen die onder beheer vallen van Natuurmonumenten. De honderden jaren oude buitenplaatsen zijn in verval en het is tijd voor een grote opknapbeurt om deze belangrijke cultuurhistorische monumenten te behouden.

Ook op het naastgelegen buiten Boekesteyn, zal een deel van de achterliggende beukenlaan vervangen worden.

Tijdens de werkzaamheden die enkele weken duren wordt de directe omgeving afgezet.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 2