WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boze Loosdrechters
Loosdrecht, vr 7 maart 2008

De voorpagina van de G en E wordt vandaag gesierd door een foto over vijf kolommen. Boze Loosdrechters protesteren tegen de plannen van de provincie.

De gemeente hield gisteren op haar beurt een informatieavond over het verdiepingenplan van de provincie Noord-Holland. (Vorige week deed de provincie hetzelfde bij Ottenhome in Loosdrecht.) Op de foto is een bomvolle raadszaal te zien met Loosdrechters gehuld in een wit T-shirt, die uit volle borst, begeleid door muziek, een protestlied zingen. Op hun shirt teksten als "Handen af van Loosdrechts zand!" en Géén verdiepingen in onze plassen!!!".

Choquerend

De gemeente legde uit hoe tot 17 maart bezwaar gemaakt kan worden tegen het verdiepingenplan. Burgemeester Don Bijl verklaarde dat de gemeente geen actiegroep wil worden, maar opkomt voor de belangen van de Loosdrechters. Over de motivatie van de provincie voor het verdiepingenplan had hij weinig goede woorden over. Was het eerst zo dat het slib in de diepe putten zou zakken, nu wordt het slib verdund omdat er meer water in de plassen staat na het zuigen van de putten. "Bijna choquerend": aldus Bijl.

Draaikonten


Adriaan Doets: "Draaikonten en leugenaars."

Adriaan Doets was minder parlementair in zijn oordeel. Hij twijfelde aan de democratie en noemde de provinciebestuurders "draaikonten en leugenaars". Ondanks alles houdt burgemeester Don Bijl goede hoop op de afloop, omdat Wijdemeren een goede zaak heeft.

Dossier verdiepingenplan

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4