WIJDEMEERSE WEBKRANT
Compromis Kleedruimte
's-Graveland, wo 21 mei 2008

In de WWW van gisteren stond het onderhandelingsresultaat over de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Er komt 50.000 euro extra en een stenen gebouw.

Herman Stuijver wist de hand te leggen op de compromis dat de bemiddelaars Niek Steenvoorden en Bert Klein bereikt hebben in de slepende kwestie inzake de kleedruimte voor de SV 's-Graveland. In het collegevoorstel van december vorig jaar werd door wethouder Wim Lorjé maximaal € 330.000 uitgetrokken voor een kleedruimte in containerbouw.

Op 18 april werd er weer over de kleedruimte in de raad gesproken. Door de beide DB's werd een poging gedaan om de zaak vlot te trekken. Wethouder Lorjé hield echter voet bij stuk en wilde de beide onderhandelaars ongestoord hun werk laten doen. Half mei moest er een voorstel liggen.

€ 50.000 meer

Dat onderhandelingsresultaat ligt er nu. Het college legt € 50.000 bovenop de al eerder uitgetrokken € 330.000, die daarmee op € 380.000 komt. Eventuele meerkosten, die wel te verwachten zijn, zullen door de SV opgebracht worden. (Helelmaal duidelijk is dat niet. In het stuk staat dat de SV de meerkosten op moet brengen, aan het eind staat dat de SV de meerkosten deelt met de gemeente.)

Er komt een stenen gebouw dat wat soberder is dan het oorspronkelijke ontwerp van de Ankeveense architect Thieu Ponsen. Er komen geen negen, maar acht kleedkamers ter weerszijden van een smallere gang. Het gebouw voldoet aan de eisen die de KNVB daar aan stelt. Koen Janmaat, lid van het bestuur van de SV, is enigszins verbaasd dat de wethouder al met cijfers naar buiten komt, omdat hij wel een bedrag heeft gehoord, maar geen offerte van de bouwer heeft gezien.

De oorspronkelijke planning, voor 1 september een nieuw gebouw, wordt niet meer gehaald. Er wordt nog gekeken naar de beste oplossing voor dit probleem.

Dossier Sv 's-Graveland

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2