WIJDEMEERSE WEBKRANT
Goed debat over Ter Sype
Nederhorst den Berg, do 1 mei 2008

Felix Flameling was bij het debat over Ter Sype en het vliegveld, vorige week donderdag in Hilversum. Hij doet verslag.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden brief

Beste redactie,

Op de grote debatavond van donderdag jl. werd U op uw wenken bediend. De woningbouw op Ter Sype werd bijna uitgangspunt van de discussie.

Onze wethouder Nelleke Schenkkan was zelfs de eerste in het rijtje inleiders en zij stipte vooral de noodzaak van de woningbouw voor Wijdemeren stevig aan. De Groenlinks-inleiders uit de proncie Utrecht en Hilversum waren niet tegen de woningbouw, maar wel tegen de draaiing van de start/landingsbaan. Vooral de eventuele verharding riep weerstand op.

Angst bleek bij deze mensen de grootste drijfveer voor hun stellingname. Het belang van het Noorderkwartierse stiltegebied sneeuwde in de discussie hierna volkomen onder. Wethouder Roerig van Hilversum hield een gedegen betoog, waarin hij zeer zorgvuldig een aantal opties openhield. Oud-wethouder Wolf van Hilversum noemde dat een "schuivend paneel", een creatief gejatte term, waarbij hij jammer genoeg een feitelijke onderbouwing achterwege liet.

Wat verder opviel was, dat de sfeer onder de zeer betrokken aanwezigen uitermate goed was. Men liet elkaar in zijn eigen waarde en de sprekers konden zich vrij uiten, hetgeen door o.a. Wim van Oudheusden en Hilbrand Korver uit Wijdemeren ook uitstekend en vooral inhoudelijk werd gedaan.

Zij gingen vooral ook in op het gevoel van angst en benadrukten dat naar de toekomst toe goede en beperkende afspraken voor het vliegveld moesten worden gemaakt.

Afsluitend kan worden gesteld dat het een goed debat is geweest, waaruit geen harde conclusies kunnen worden getrokken. De discussie werd door vrijwel niemand op slot gegooid, al zat Sjors Wolf daar dichtbij: de panelen mochten van hem niet schuiven.

Jammer was dat een zeer belangrijk "schaakstuk" in dit ingewikkelde netwerk van belangen, de Noord-Hollandse gedeputeerde Moens, niet aanwezig kon zijn. Hij is immers een duidelijk voorstander van de woningbouw op Ter Sype.

Felix Flameling
Nederhorst den Berg

P.s. Voor een ieder die daar belangstelling voor heeft bij deze de mededeling dat ik mij na twee jaar overwegen en oriënteren heb aangesloten bij Groen Links.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 4