WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loenen: Protest Verdiepingen
Loenen, ma 23 juni 2008

De Vereniging Vechtlandschap roept alle Loenenaren op om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan van Noord-Holland voor het verdiepingenplan.

Bij de email zat een MS-Word document waarin een voorbeeld van een bezwaarschrift stond. Dat staat helaas niet op de website van de vereniging. U zult even contact moeten opnemen.

Dossier Verdiepingen

ingezonden bericht

Beste inwoners en vrienden van de gemeente Loenen,

In 2007 en 2008 heeft u af en toe een oproep van ons ontvangen om in actie te komen tegen de geplande industriële zone in de gemeente Loenen. Dit heeft gewerkt. Er zijn maar liefst 400 zienswijzen (bezwaren) tegen het ontwerp-bestemmingsplan ingestuurd.

Vreemd genoeg wil men gewoon doorgaan met dit project. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben recent het bestemmingsplan voor het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen vastgesteld. In dit bestemmingsplan houdt men vast aan het zandtransport door de gemeente Loenen met een overslagdepot en haven bij het Amsterdam-Rijn Kanaal. Een brutale actie, want de gemeente Loenen heeft geweigerd mee te werken aan deze industriële zone.

Wat nu? Minister Cramer moet het bestemmingsplan nog goedkeuren. Iedereen die een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingediend, kan nu bedenkingen (bezwaar) indienen. Dit moet gebeuren voor 30 juni bij de minister van VROM:

De minister van VROM, mevrouw dr. J.M. Cramer, t.a.v. mr. drs. M.A. Ziel, Directie Gebiedsontwikkeling, IPC 372, Postbus 309402500 GX Den Haag .  

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij Gedeputeerde Staten in te dienen, bijvoorbeeld mensen die na 17 maart 2008 in de gemeente Loenen (bijvoorbeeld Cronenburgh) zijn gaan wonen, kunnen wel bedenkingen insturen - zorg dat dit in uw brief staat.

Bijgesloten vindt u voorbeeldbedenkingen die u kunt gebruiken - echter zet dit op uw eigen manier/lettertype/format op papier.

Dit is belangrijk, want dan wordt uw bezwaar afzonderlijk behandeld. Hoe meer mensen de minister melden dat de zandoverslag in gemeente Loenen niet acceptabel is, hoe beter.

Inmiddels zijn wij een formele Vereniging - de Vereniging Vechtlandschap Loenen. Dit is de laatste keer dat niet leden deze oproep ontvangen, dus word nu lid van onze vereniging - samen staan we sterk! Indien u geen eerdere bedenkingen heeft ingediend en nu dus niet meer ontvankelijk bent is het ook belangrijk dat u lid wordt, de Vereniging heeft namens u bedenkingen ingediend.
email: vechtlandschap at hotmail.com website: www.vechtlandschap.nl

Wij danken u voor uw ondersteuning en roepen u op om massaal bezwaarschriften in te dienen - DIT VOOR 30 JUNI 2008 !

Vriendelijke groeten, Vereniging Vechtlandschap Loenen

Link met alle informatie vanuit de Provincie Noord Holland.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 4