WIJDEMEERSE WEBKRANT
AROS neemt radio Loenen over
Wijdemeren, za 21 juni 2008

De AROS Mediagroep heeft de lokale omroep van Loenen overgenomen. Ook daar wil men lokale Loenense TV gaan maken.

Geheugensteuntje. De AROS Mediagroep is voortgekomen uit de AROS, de lokale 's-Gravelandse radio-omroep. Die ging over in Radio Wijdemeren na de herindeling. Sinds een jaar heet het radiostation van de AROS Mediagroep You FM en is ook een start gemaakt met TV Wijdemeren.

persbericht

Succesvolle Aros mediagroep start ook in Loenen
Inwoners Loenen mogen zelf naam TV zender bedenken

De Aros mediagroep uit Wijdemeren heeft de omroepactiviteiten van de lokale omroep uit Loenen overgenomen. Het Commissariaat voor de Media heeft afgelopen week de organisatie een zendtijdtoewijzing voor vijf jaar gegeven. Het succesvolle concept uit Wijdemeren zal nu ook worden doorgezet naar de gemeente Loenen.

Vechtstreek Media Loenen, de voorgaande omroep in Loenen, had al een samenwerking op het gebied van radio met de Aros mediagroep. Stefan Troost: “We merkten direct een zeer grote overlap in onze organisaties op. Deze overlap kostte ons onnodig geld en mankracht. Dat zijn twee factoren die je bij een vrijwilligersorganisatie altijd tekort komt. De bundeling van onze krachten geeft ons meer slagkracht. Zo moeten we bijvoorbeeld gaan investeren in digitale distributie van televisie om gezien te kunnen blijven worden. Dit gaat niet om kleine bedragen. Als kleine omroep is het dan ook onmogelijk dit verantwoord te doen. Samen staan we sterker in dit opzicht. We zijn op dit moment een van de weinige financieel gezonde lokale omroepen uit de regio. Dat willen we graag blijven.”

Het roer om

Anderhalf jaar geleden gooide de Aros mediagroep het roer om. Radio Wijdemeren werd vervangen door You FM en de omroep startte met TV Wijdemeren. Inmiddels is You FM een van de populairste radiozenders van de regio en is de groei van TV Wijdemeren niet meer te stoppen. Volgens voorzitter Stefan Troost is dat succes eenvoudig te verklaren: “Bij You FM en TV Wijdemeren weet je heel duidelijk wat je kunt verwachten. Geen andere omroep geeft meer aandacht aan de lokale regio dan wij. Daarnaast zijn we heel duidelijk in onze muziekkeuze bij You FM. Zo hoor je bijvoorbeeld verreweg de meeste muziek uit de jaren 60 bij ons. Maar het belangrijkste is nog dat onze steeds verder groeiende groep vrijwilligers een hecht team vormt. Iedereen is bereid net dat stapje extra te zetten wat je als omroep vaak nodig hebt.”

Loenense TV

De Aros mediagroep is de start van een Loenense TV zender druk aan het voorbereiden. Er is alleen nog geen naam. “Het gaat de TV zender voor de inwoners uit Loenen worden. De inwoners mogen dan ook de naam bedenken”, zegt de enthousiaste voorzitter. De omroep zal later bekendmaken hoe inwoners dat kunnen doen.

Vrijwilligers

De Aros mediagroep heeft met de uitbreiding ook weer meer plaats voor nieuwe vrijwilligers. De omroep zoekt mensen die de het leuk vinden het nieuws en of de lokale politiek te verslaan op radio en of TV. Ook mensen die denken op een andere manier bij te kunnen dragen aan een succesvolle omroep worden opgeroepen te reageren. Geïnteresseerden kunnen voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie mailen naar vacature at arosmediagroep.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2