WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fortis Plannen Ottenhome
Oud Loosdrecht , do 31 juli 2008

De plannen die Fortis Vastgoed heeft op de plek van Ottenhome staan vandaag uitgebreid in de Gooi- en Eemlander.

Hans van Keken schreef een stuk over de plannen die Fortis Vastgoed heeft met de plek waar nu Ottenhome gevestigd is. Bij het stuk staan drie grote "foto's", artist impressions, van de nieuwe situatie.

Kengetallen

Wat kengetallen uit het stuk. Het water van de plas komt weer tot aan de Dijk. Zowel aan de kant van de Vuntusplas (Swingboei) als aan de kant van de Eerste Plas (Ottenhome). Er komt een nieuwe semi-openbare haven, die grenst aan het terrein van t Kompas. Aan het water zal 750 m2 ruimte komen voor commerciële activiteiten, naast een terras aan het water. Ten noorden van de Dijk komt 330 m2 ruimte die gebruikt kan worden voor bijv. de verkoop van boten.

Op de landtong die in de Eerste plas steekt komen 22 twee-onder-een-kap woningen en 5 vrijstaande woningen. Bij de Swingboei komen 6 woningen en een commerciële ruimte. Boven de commerciële ruimte aan de Eerste Plas komen 4 apartementen. In totaal komen er derhalve 37 nieuwe woningen.

Fortis zal alles op ales zetten om de sluiting van de horecavoorzieningen (van Ottenhome) tijdens de bouw zo kort mogelijk te houden. 't Kompas blijft tijdens de bouw van het complex open.

Status Bouwvergunning

Tot 12 augustus, wanneer de Wijdemeerse politiek spreekt over de bouwvergunning die aan Fortis verleend is, blijft er grote onduidelijkheid bestaan over de status van die vergunning.

Per sms heeft het college aan Fortis laten weten dat de bouwvergunning verleend is. De schriftelijke bevestiging kwam echter nooit binnen bij Fortis, omdat fractievoorzitter Jaap van Waveren (DBL), daarin gesteund door de meerderheid van de raad (excl. de VVD) protesteeerde tegen de vergunningverlening. Daarop schortte wethouder Wim Lorjé (VVD) de reeds verleende vergunning weer op, in afwachting van de consultatie van de raad op 12 augustus. Het is de vraag of de verzending van de sms juridische betekenis heeft (overeenkomst), indien de raad toch zou besluiten de bouwvergunning niet te verlenen.

Links

Column Hans van Keken over het project
Fortis Vastgoed website over dit project
Maquette (Annessing.com)
Persbericht Wijdemeren 24 juni 2004 (WWK Archief)

Dossier Ottenhome

bron
G&E/WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
28 gr.
windkr. 2