... ...

Rik Jungmann

Afbeelding: Wijdemeren/Fortis

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Nieuw plan Dorpscentrum

Loosdrecht, 24 juni 2004. Voor het nieuwe dorpscentrum van Loosdrecht zijn de plannen aangepast. Het appartementencomplex en de p-garage zijn vervallen. Ottenhome kan open blijven tot najaar 2005. Aldus een gezamenlijk persbericht van de gemeente en Fortis Vastgoed Ontwikkeling.


Het vernieuwde plan.
Rechts de Swingboei (aan de Vuntusplas) en links de Loosdrechtse plassen.
In het midden (wit) het dorpscentrum.

Het plan van twee jaar geleden vindt u hier.

persbericht

Gemeente Wijdemeren en Fortis Vastgoed Ontwikkeling
akkoord over herontwikkeling Ottenhome en Swingboei

Gemeente Wijdemeren en Fortis Vastgoed Ontwikkeling hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van de locaties Ottenhome en Swingboei in Oud-Loosdrecht. Het stedenbouwkundig plan is op verzoek van en in overleg met de gemeente aangepast en zal in september worden gepresenteerd aan de omwonenden.
De belangrijkste wijziging betreft het appartementencomplex met ondergrondse parkeergarage dat is komen te vervallen. Hierdoor is het zicht op het water vanaf de dijk aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is de exploitatie van Ottenhome in ieder geval verlengd met een jaar tot oktober 2005.


“Het college is zeer verheugd over het vernieuwde plan, omdat de ontwikkeling van deze locaties een enorme impuls geeft aan Oud-Loosdrecht. Naast de bouw van woningen en een nieuw Ottenhome zal er een grote haven met minimaal 85 ligplaatsen worden gerealiseerd. Van groot belang is ook dat recreanten en bedrijven nog tot oktober 2005 terecht kunnen bij het huidige watersportcentrum en partycentrum Ottenhome”, aldus wethouder Yvonne Siemons van economische zaken.

De exploitant van Ottenhome, mevrouw A. van de Water, ziet goede kansen voor de toekomst.

Foppe Kooistra, directeur Fortis Vastgoed Ontwikkeling: “Wij zijn content met het bereikte resultaat. Samen met de gemeente zullen wij de locaties herontwikkelen en zo een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van Oud-Loosdrecht als watersportcentrum van Noord Holland.”

Utrecht/Loosdrecht, 23 juni 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenStorm15º Naar volgende bericht