WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ottenhome houdt Hoop
Oud Loosdrecht , di 22 juli 2008

Annemiek van de Water van Ottenhome put hoop uit de interventie van de gemeenteraad om de bouwvergunning van Fortis aan te houden.

In 2000 verkocht Louis de Bruin (die ook het Knorrr-fabriekskantoor aan de gemeente verkocht) Ottenhome aan Fortis, dat op die plek een nieuwbouwproject wil ontwikkelen. Daarmee leek een einde te komen aan de twee-eenheid die Loosdrecht en Ottenhome vormen. Wie Loosdrecht zegt, zegt Ottenhome.

In 2003 werd een doorstart gemaakt, nadat Ottenhome aan een zijden draadje had gehangen. Het personeel was zelfs al ontslagen. In de jaren daarna werd het huurcontract met Fortis per jaar verlengd terwijl er over het project gesteggeld werd tussen Fortis en de gemeente. Af en toe werd er actie gevoerd.


8 juli 2005

Verzet tegen sluiting

Ottenhome zal zich blijven verzetten tegen de sluiting. Annemiek van de Water in de krant van vandaag: "De vergunning die door de gemeente is afgegeven is opgeschort. Wij denken dat daarmee de opzegging (van de huur door Fortis red. WWK) ook van tafel is." Omdat de bouwvergunning niet verleend is wil Ottenhome open blijven en zekerheid bieden aan de mensen die daar hun boot hebben liggen.

Het doek zal vallen


Het Fortis plan (Status 2005)

Toch zal het er vroeg of laat van komen. Volgens Fortis komt er iets kleiners (een kwart van het huidige aantal ligplaatsen), maar veel mooiers voor terug. Dat nieuwe wordt geen Ottenhome, want bij de aanbesteding van het nieuw te bouwen watersportcentrum bood Annemiek van de Water te weinig. Hoe dan ook zal het doek voor Ottenhome vallen.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4