WIJDEMEERSE WEBKRANT
Waterrichtlijn afgeremd
Loosdrecht, di 8 juli 2008

Provincies en het rijk willen de Europese Waterrichtlijn heel rustig toepassen. Dat is goed nieuws voor de tegenstanders van het Verdiepingenplan.

In de discussies met de het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek (AGV) en de provincie Noord-Holland was een belangrijk argument dat het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen het doorzicht en de helderheid moest verbeteren, om daarmee te voldoen aan de Europese Waterrichtlijn die dat verplcht zou stellen.

Braafste jongetje van de Klas

Op de website van Binnenlands Bestuur, een blad voor ambtenaren, staat dat Nederland met het toepassen van de Richtlijn niet het braafste jongetje van de klas wil zijn. Indertijd werd de Europese regelgeving over luchtkwaliteit zeer strikt toegepast. Het gevolg was dat veel bouwwerkzaamheden werden stilgelegd.

De Tweede Kamer besloot in een debat om het met de Waterrichtlijn rustiger aan te doen om ongelukken als met de luchtrichtlijn te voorkomen. Het IPO, overlegorgaan van de provincies, sloot zich daarbij aan. Daarmee is voor het verdiepingenplan, wat dat betreft, een beetje de druk van de ketel.

Dossier Verdiepingenplan

bron
Binn. Bestuur
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
15 gr.
windkr. 2