WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bruisend
Kortenhoef, za 26 januari 2008

Putter heeft een hard hoofd in de levensvatbaarheid van een bruisend winkelbestand in het Dorpscentrum van Oud Loosdrecht.

ingezonden bericht

Bruisend

Zou er werkelijk nog iemand zijn die gelooft in dat bruisende nieuwe dorpscentrum van Oud Loosdrecht? Als we het rapport van bureau DTNP goed lezen blijft er niet zo veel te bruisen over. Een supermarkt en andere winkels voor de dagelijkse boodschappen zullen in dat zo hoog geprezen dorpscentrum geen bestaansmogelijkheid vinden. Te weinig mogelijke klanten in de buurt en te weinig aanloop van de zomerse recreanten. Dreigende leegstand ligt in het verschiet en op saaie dienstverleningslocaties als reisbureaus en ICT gedoe zit niemand te wachten.

Je kan dat sombere beeld natuurlijk negeren en hopen op een vrolijker toekomst en dat doet de gemeenteraad, die van geen wijken wil weten en met allerlei van die amateuristische oplossingen komt aandragen. Het subsidiëren van een supermarktje door de gemeente, een bakker van de Tomingroep (?), een restaurant met een traiteurzaakje, let op het verkleinwoord. Dat is altijd het lastige bij dit soort projecten, niemand neemt graag afstand van een eenmaal genomen besluit en is daarom geneigd een opvatting van deskundigen te kleineren.

En toch. en toch.zou het verstandig zijn de ontwikkelingen in de samenleving goed in de gaten te houden. Het is natuurlijk uitgesloten dat het gehele Oud-Loosdrechtse dorpscentrum zou worden afgeblazen, daar voor zijn de voorbereidingen al te ver gevorderd en zullen er al wel de nodige contracten gesloten zijn. Maar met je hoofd in de wind doorgaan lijkt me ook geen aan te bevelen houding.

Over het Loosdrechtse winkel areaal stond een aardige ingezonden brief in de Nieuws Ster waarin twee inwoners hun kijk op het een en ander op papier hebben gezet. Je leest ook hier weer de weerstand tegen de eenvormigheid die overal in den lande opduikt. Kruidvat, Blokker, Hema, Albert Heyn, je ziet ze overal, in heel veel winkel straten domineren ze het beeld. Waar je ook komt, het is maar zelden dat je een verrassend en origineel dorpscentrum aantreft, waar dan blijkbaar de overheid de hand in heeft gehad. Want wie anders zou zich die moeite getroosten

Dat zou natuurlijk leuk zijn; een bruisend centrum dat ook nog eens de trots zou kunnen zijn van Oud-Loosdrecht. Maar er is alle reden om ernstig te twijfelen aan het uiteindelijke resultaat.

En van mensen die suggereren een bakker van de Tomingroep in te schakelen moet je het al helemaal niet hebben

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
helder
6 gr.
windkr. 4