WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bedrijven: Geen nachtverbod
Wijdemeren, do 24 januari 2008

Eergisteren maakte het gewest namens enkele gemeenten een nachtelijk verbod op vrachtverkeer bekend. Het bedrijfsleven protesteert daar tegen.

Namens vele ondernemers in de regio protesteren de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, EVO en TLN tegen de voorgenomen nachtelijke afsluiting van een aantal wegen in de regio. Gisteren maakte het gewest dat voornemen bekend. In Wijdemeren gaat het om het Noorder- en Zuidereinde, de Middenweg, de Gabriëlweg, de Dammerweg, de Herenweg, de Kortenhoefsedijk en de 's-Gravelandsevaartweg.

Nadelig voor economie

Het bedrijfsleven denkt dat het verbod nadelig is voor de lokale economie. De bedrijven stellen dat de overlast van vrachtverkeer in de nacht niet is vastgesteld. Bovendien denken zij dat de eventuele overlast zo gering is, dat deze maatregel veel te zwaar is.

Zij pleiten ervoor om afspraken met de ondernemers te maken over beperking van geluidsoverlast. Ook denkt men eraan om stllere vrachtauto's te gaan gebruiken. Tenslotte wijzen de ondernemers erop dat lokale ondernemers ontheffingen zullen krijgen van de gemeente, waardoor slechts een deel van het probleem wordt opgelost.

Dossier verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
10 gr.
windkr. 4