WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht wint van Desto
Loosdrecht, zo 20 januari 2008

Geteisterd door hondenweer, maar op een prachtig grasveld, wist Loosdrecht met 2-1 te winnen van Desto.

ingezonden bericht

Loosdrecht wint!

Van harte ging het niet. Zwaarbevochten en met een minimaal verschil is afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten door het eerste van Loosdrecht.

En dat gebeurde op het nieuwe terrein waar sportvereniging Desto intrek heeft genomen. Op zich een prachtige accommodatie maar wel één waar het karakter in de loop van de tijd vorm zal moeten krijgen. Met de gegeven weerssituatie, een minimale supportersinteresse en de open vlakte was het eigenlijk ronduit troosteloos te noemen. Het was sowieso al een wonder dat er gevoetbald werd.

En een ieder die niet op of rond het voetbalveld van Desto was geweest had ook niet kunnen geloven dat er gevoetbald zou kunnen worden. Het was hondenweer en dat was het al een hele tijd. Maar de KNVB vond een algehele afgelasting blijkbaar niet nodig en zal daar zoals altijd wel weer één of andere hard onderbouwde reden voor hebben maar om nou half januari als één van de weinigen te moeten voetballen en dan verderop in het seizoen met gegarandeerd betere weersomstandigheden een weekend vrij te moeten hebben, dat kan ik niet behappen.

Maar zoals gezegd, er werd gevoetbald, en wel op een mat die leek op een kunstgrasveld maar dan van echt gras. Heel bijzonder en daar kan menig sportveldbeheerder nog eens een voorbeeld aan nemen. Nadat scheidsrechter de Jong voor het eerst van zich deed gelden vatte de wedstrijd aan, Loosdrecht nog steeds onder de indruk en voor een ieder goed en wel wakker was stond de ploeg 1-0 achter. Uitermate zwak verdedigingswerk zodat uiteindelijk simpel en zo vrij als een vogel bij de tweede paal kon worden binnengewerkt.

En de 2-0 had ook zo maar kunnen vallen, nu ging de kopbal net naast maar dat lag nou niet bepaald aan de weerstand die werd geboden bij het binnenkoppen. Na deze fase pakte Loosdrecht het op en ging ten strijde, liet zien de tegenstander voetballend onder druk te kunnen zetten en creëerde kansen. Mitchel scoorde de moeilijkste van de vier kansen maar het betekende wel de 1-1 en toen Paul van Huisstede één-op-één op de keeper afgin,g werden de bordjes vast gewisseld. Met 2-1 dus de kleedkamer in en dan mag je blij zijn dat je voor staat, maar ook balen dat je er maar twee in hebt gelegd. Maar dat zal Desto ook wel gedacht hebben, want als die ook wat zuiverder met hun kansen waren omgesprongen dan had het 5-5 gestaan.

Tweede Helft

De tweede helft een drukkend Desto, in mijn ogen conditioneel beter. De eerste helft was op een behoorlijk tempo afgewerkt en bij een aantal spelers was het beste er vrij snel na rust af. En dan is het de tijd doorkomen en hopen dat je geen goal tegen krijgt of dat je er nog even eentje weet in te schieten. Dat laatste kon je wel uit je hoofd laten, in de buurt van de goal van Desto kwam Loosdrecht zelden meer. En Desto wel degelijk bij de goal van Loosdrecht.

Spannend bleef het dus tot de laatste minuut. Zeker omdat de scheidsrechterlijke besluiten van mevrouw de Jong met de minuut waziger werden. Bij de keren dat ik haar aan het werk heb gezien als grensrechter live op de velden dan wel via regionale zenders als grensrechter ontwikkeld bij mij altijd een tweeledig gevoel waarin ik enerzijds plaatsvervangende schaamte voel en anderzijds de neiging heb om enorm te lachen om de meest onnozele beslissingen (of gebrek eraan).

Maar goed, het had voor Loosdrecht deze keer geen gevolgen want de 2-1 bleef staan. Een al met al zeer nuttige overwinning die de ploeg moet sterken in de loop naar de volgende wedstrijd.