WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alcoholverbod bij hal Eikenrode
Nieuw Loosdrecht , di 15 januari 2008

B en W van Wijdemeren stellen een alcoholverbod in op het openbare terrein rondom de sporthal Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht. Het alcoholverbod gaat in op 15 januari.

persbericht

Alcoholverbod bij sporthal Eikenrode

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren stellen een alcoholverbod in op het openbare (parkeer)terrein rondom de sporthal Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht. Het alcoholverbod gaat in op 15 januari.

In de afgelopen jaren is er sprake van toenemende overlast rond sporthal Eikenrode door jeugd. Naast baldadigheid is er ook sprake van het veroorzaken van troep, ondermeer doordat in de omgeving van de sporthal alcohol wordt gebruikt. Het instellen van het alcoholverbod is éé n van de hulpmiddelen waarmee de politie de overlast tegen kan gaan.

Het alcoholverbod wordt uitgevaardigd op grond van artikel 2.4.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het is niet alleen een verbod op het nuttigen van alcohol; alcohol mag in het aangewezen gebied niet aanwezig zijn.

Naast het alcoholverbod is de politie op grond van de APV ook bevoegd om op te treden tegen hinderlijk gedrag bij of in (publieke) gebouwen. Wanneer er sprake is van hinderlijk gedrag door de jeugd dan kan de politie besluiten om ze weg te sturen of te verbaliseren.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 7