WIJDEMEERSE WEBKRANT
Auxilium wordt Inovum
Wijdemeren, za 12 januari 2008

De 's-Gravelandse zorginstellingen gingen samen met Gooiers Erf en werden Auxilium. Nu komen de Loosdrechtse erbij en wordt het geheel Inovum.

Er was al sprake van een nauwe samenwerking tussen de Loosdrechtse Emtinckhof en Auxilium. Dat bleek onlangs toen Wim Schimmel, de directeur van de Loosdrechtse instellingen, na het verhuisdebacle bij Oudergaard, daar benoemd werd als crisismanager. Al anderhalf jaar werd er overlegd tussen de Loosdrechtse instellingen en Auxilium.

Inovum

Dat leidt nu tot een fusie. De naam Auxilium, die een jaar of vier bestond voor Oudergaard (Kortenhoef), Brugchelen ('s-Graveland) en Gooiers Erf (Hilversum), verdwijnt weer. De nieuwe combinatie gaat Inovum heten. Wim Schimmel, nu directeur van Zorginstellingen Loosdrecht, wordt de voorzitter van de raad van bestuur van Inovum. De Loosdrechtse instellingen zijn circa twee keer zo groot als Auxilium.

Aanvullend aanbod

Na de fusie kunnen het elkaar aanvullende zorgaanbod (thuiszorg, verpleeghuiszorg, verzorgingshuis) in de verschillende huizen gedeeld worden en kan er gemakkelijker doorverwezen worden. Ook het personeel wordt minder locatiegebonden. Het kan in meerdere locaties ingezet worden. Door de fusie zullen de overheadkosten voor bijv. management gaan dalen.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4