WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaatsen op Lipno Meer
Ankeveen, vr 4 januari 2008

Het Lipno meer in Tsjechië is dichtgevroren! Het bestuur van de Lipno Ice Club is begonnen met het prepareren van de baan op het dikke ijs.

Het eerste bericht in de WWK over schaatsen op het Lipno meer in Tsjechië verscheen op 15 november 2006. David Pos, de voorzitter van de Ankeveense IJsclub, en oud-burgemeester van 's-Graveland Wim Kozijn stonden aan de wieg van de Lipno Ice Club.

Dik ijs

Nu is de, bij de KNSB aangesloten club, er helemaal klaar voor. Het ijs is zo dik (45 cm) dat er auto's over kunnen rijden. De baan wordt nu geprepareerd. Van 3 tot 10 februari kan er sportief en recreatief geschaatst worden. Op 9 februari wordt de KNSB Grand Prix Lipno marathon verreden. Leden kunnen zich via de website inschrijven. Een Ankeveens sprookje in Tsjechië wordt waarheid.

ingezonden bericht

Schaatsers staan op het Lipno meer in Tsjechië
Lipno Ice Club: 'betaalbaar schaatsplezier voor het hele gezin'

LIPNO nad vltavou - Het Lipno meer in Tsjechië is dichtgevroren! Het bestuur van de Lipno Ice Club (L.I.C.), dat druk doende is met de voorbereiding voor de KNSB Grand Prix Lipno marathon, die op 9 februari 2008 verreden zal worden op het meer, kan starten met het prepareren van de baan.

De ijscondities zijn gunstig want er ligt een dun laagje sneeuw op het ijs, omdat het echt is gaan vriezen nadat de meeste sneeuw is gevallen. Op de skipiste ligt al gauw 45 cm dus ideale omstandigheden op en om het Lipno meer.

Het bestuur van de LIC dat zich in een verenigingsvorm heeft ingeschreven bij de KNSB staat te trappelen om het opgestelde programma 'betaalbaar schaatsplezier voor het hele gezin' uit te gaan voeren. Het programma van 3 tot 10 februari 2008 is te vinden op de website van de L.I.C.: www.lipno-ice-club.nl. Hier kan elke schaatsliefhebber van natuurijs zich aanmelden als lid van de vereniging om als een van de eersten in februari 2008 te kunnen schaatsen op het natuurijs van het Lipno meer. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Lipno meer

Het Lipno stuwmeer ligt omgeven door prachtige natuur aan de Marina Lipno. De L.I.C. heeft zich ten doel gesteld om een gevarieerd en betaalbaar breedtesportprogramma op te zetten voor het gehele gezin, de wedstrijdschaatsers en de toerrijders. Naast wedstrijd- en toerschaatsen kan men schaatsclinics volgen, skiën, langlaufen en priksleeën. Maar de omgeving is zeker ook een bezoekje waard, zoals het historische plaatsje Cesky Krumlov dat op de werelderfgoedlijst staat. Vermaak voor het hele gezien maar nog wel voor ouderwetse Tsjechische prijzen. Zo kan de LIC 3 maaltijden + drinken aanbieden voor maar 30 euro. Vanaf 3 februari 2008 ligt er tussen Frymburg en Lipno nad vltavou een professionele natuurijsbaan om alle natuurijsliefhebbers een nieuwe schaatservaring te kunnen bieden.


Het bestuur van de L.I.C. op de ski.

De LIC wordt bijgestaan door Sparcs; de heren Peter Antonissen en Anton Schouten die de luxe appartementen aan het meer voor een Tsjechische prijs beschikbaar zullen stellen voor reserveringen van leden van de L.I.C. Alle accommodaties en horeca bevinden zich rechtstreeks aan het meer of op korte loopafstand. De L.I.C. leden kunnen al ´klunend´ uit hun huisje het meer op schaatsen indien gewenst!

Via de website www.lipno-ice-club.nl kan iedereen zich aanmelden als lid en de accommodaties bekijken en boeken. Het bestuur van de L.I.C. wil aan zoveel mogelijk schaatsliefhebbers van natuurijs een passend en betaalbaar programma kunnen leveren!

Lipno Ice Club

Al tien jaar achtereen moesten veel schaatsliefhebbers in Nederland de winter doorkomen zonder natuurijs. Reden genoeg voor de bestuursleden van het Gewest Noord-Holland/Utrecht om een bezoek te brengen aan het goed bereikbare Lipno meer in Zuid Tsjechië bij de Duits-Oostenrijkse grens (ca. 980 km vanaf Utrecht ook per bus, trein of vliegtuig). Hier bleken niet alleen de klimatologische omstandigheden in de wintermaanden gunstig, maar zijn ook alle hotel- en overnachtingvoorzieningen van uitstekende kwaliteit. Dit leidde tot de nieuwe, bij de KNSB aangesloten, vereniging met de naam Lipno Ice Club gevestigd te Purmerend. Het bestuur bestaat uit de heren David Pos, Harry Falke, Hans Brandt, Wim Kozijn, Anton Schouten, Willie van Deelen, mevrouw Harma Aalbers en Piet Wieringa en mevrouw Karin Wassen, laatste twee zijn tevens bestuurslid van de Noorder Rondritten. Het bestuur wordt ondersteund door studente Minke Bijkerk.

Ambassadeur voor de Lipno Ice Club is Ab Krook.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 4