WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaatsen in Tsjechië
Ankeveen, 15 november 2006

Burgemeester Wim Kozijn en Ankeveense IJsclubvoorzitter David Pos richtten de Lipno Ice Club op. Toerschaatsen in Tsjechië.


David Pos

Wim Kozijn

Op de voorpagina en pagina drie van de WieWatWaar staat een groot stuk met een primeur van Joop Glijn. Hij sprak met Wim Kozijn, vroeger burgemeester van 's-Graveland, nu waarnemer in Weesp, en David Pos, de voorzitter van de Ankeveense IJsclub, over hun iniatief. Zij hebben de Lipno Ice Club opgericht die het schaatsen op het Lipnomeer in Tsjechië gaat bevorderen. Het Lipnomeer ligt op ongeveer duizend kilometer van Wijdemeren en is via de snelwegen in Duitsland en Oostenrijk in één dag te bereiken. Het meer is veertig kilometer lang en ijszeker. In de winter ligt er een meter ijs.

In Lipno zijn de laatste jaren veel toeristenaccomodaties bijgebouwd. De plaats heeft zeker 1600 bedden.

De nieuw opgerichte club zal all-in schaatsarrangementen naar het meer organiseren voor een redelijke prijs. Overigens kan er ook wintersport op de ski in Lipno beoefend worden, omdat het terrein rond het meer bergachtig is.

Samen met de lokale autoriteiten wordt er nu gewerkt aan het houden van een toertocht van 12,5 km en 5 km. Daarvoor zijn EHBO, sneeuwschuivers en vrijwilligers nodig, die de Tsjechen leveren. Met de KNSB wordt ook al gesproken over een marathon op het Lipnomeer.

Men kan lid worden van de Lipno Ice Club voor tien euro. Aanmelden moet gebeuren via de website van de club die volgende week operationeel zal zijn. Het adres is www.lipno-ice-club.nl.

Op 30 december 1996 werd voor het laatst een schaat marathon op natuurijs in Ankeveen gehouden. David Pos kreeg landelijke bekendheid. De marathon werd gewonnen door Bert Verduin uit Heemskerk.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WieWatWaar
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann