WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drukke avond Schakers
's-Graveland, ma 25 februari 2008

Na de in januari regulier met 8-0 verloren wedstrijd (het team was niet voltallig) werd het tijd weer orde op zaken te stellen door de schakers.

ingezonden bericht

DRUKKE AVOND VOOR DE SCHAAKVERENIGING

Na de in januari regulier met 8-0 verloren wedstrijd (het team was niet voltallig) werd het tijd weer orde op zaken te stellen.

Patrick Kreuning kwam zeer slecht uit de siciliaanse opening en werd eenvoudig weggespeeld. Henk Schoenmaker won in een onregelmatige Scandinavische partij een stuk en vervolgens de partij. Floris van Doorn verdedigde zich tegen de Bird. Hij won een pion, die in het eindspel de doorslag gaf, promotie was niet tegen te houden. John van der Klein speelde dubbel fianchetto, maar zijn opponente had dit goed onder controle en de druk werd John fataal. John Reichart stond gedrukt in een siciliaanse partij, maar door slim stukken te ruilen werd het toch remise.

Henk Passenier had een Spaanse partij. Hij won een pion, wist die te consolideren, in het eindspel won hij nog een pion, waarna winst er duimendik bovenop lag. Peter Cornellisen had ook een Spaanse partij, hij verloor een stuk en wat pionnen, maar wist zijn opponent via een offer hem pat te laten zetten. Jan Andriessen won in een Italiaanse partij een pion, later moest hij die weer prijsgeven. Toen hij echter een stuk won was de winst binnen alsmede de 5-3 eindstand voor de 's Gravelandse SV.

Het viertal Nederhorsters speelde ook een thuiswedstrijd op dezelfde avond, het was dus een volle zaal. Cobus Bosscha speelde Grunfeld Indisch, hij offerde een stuk tegen 2 pionnen. Later sloeg zijn opponent foutief met de loper waarna het remise werd. Joop Selders had een Dame-Indische partij. Hij kwam in de verdrukking, verloor een pion maar won die later weer terug. Door lopers op ongelijke kleur was de partij aantoonbaar en theoretisch remise. Merijn gaf in een Siciliaanse opening een stuk weg, wat hem snel fataal werd. Johan Verburg had een onregelmatige Dame-gambiet. Hij verloor een pion door een vork, waarna hij met twee geïsoleerde pionnen bleef zitten. Dat bleek in het eindspel onverdedigbaar, het viertal verloor met 3-1.

In de interne competitie gaat Henk Schoenmaker aan de leiding, gevolgd door Patrick en Floris. Ook nieuweling Ruben Babadzjanjan doet het verrassend goed, hij staat in de sub/top.

Ook zin om te komen schaken? U bent elke donderdagavond vanaf 20.00 uur welkom in de Matrijs.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 4