WIJDEMEERSE WEBKRANT
Terugblik Kunst aan de Dijk
Kortenhoef, do 21 februari 2008

Tijdens het Pinksterweekend 2008 organiseert Kunst aan de Dijk een terugblik op eerdere tentoonstellingen en zoekt contact met bezitters van schilderijen.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk organiseert
retrospectief in Oude School

Tijdens het Pinksterweekend 2008 organiseert Kunst aan de Dijk een terugblik op haar roemruchte tentoonstellingsverleden. Niet alleen kunt u hier schilderijen van een aantal oude bekenden zien, maar ook foto's, catalogi en een film. De tentoonstelling wordt gehouden tijdens de Kunstroute Wijdemeren en is geheel gratis.

Stichting Kunst aan de Dijk organiseert al zevenentwintig jaar tentoonstellingen in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef. En om u gerust te stellen: ook in de komende jaren blijven we ons inzetten om mooie en interessante kunstenaars in de gemeente Wijdemeren te laten zien. De eisen die onze bruikleengevers aan de accommodatie stellen, noodzaken ons echter om uit te zien naar een andere locatie.

Toegenomen eisen

In de loop der jaren zijn de eisen die verzekeringsmaatschappijen, musea en andere bruikleengevers aan transport, ophanging en bewaking van schilderijen stellen, aanzienlijk aangescherpt. Dat is niet zo gek: ook de waarde van kunst is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Daarnaast werd het steeds meer als probleem gevoeld dat de tentoonstelling in het Oude Kerkje twee keer opgebouwd en afgebroken moest worden. Tijdens de zondagen wil het kerkbestuur immers over het Oude Kerkje kunnen beschikken.

Nieuwe locatie

De extra verhuizing van kostbare en kwetsbare doeken vormt voor steeds meer bruikleengevers een onoverkomelijk bezwaar. Daarom is Kunst aan de Dijk op zoek gegaan naar andere locaties, waar de schilderijen drie weken onafgebroken te zien kunnen zijn. Voor dit jaar zijn er nog geen mogelijkheden, maar voor 2009 hebben we een enkele interessante locaties op het oog.

Terugblik

Om de traditie van Kunst aan de Dijk niet te doorbreken, organiseren we in 2008 toch een bescheiden tentoonstelling. Deze tentoonstelling krijgt de vorm van een terugblik op voorgaande tentoonstellingsjaren, met schilderijen van onder meer Barend van Voorden, Coba Ritsema, Jaap Weijand, Piet van Wijngaerdt, Lodewijk Schelfhout en Nicolaas Wijnberg. We presenteren daar tevens een terugblik met foto's, catalogi en film. Ook kunt u een toelichting op de plannen voor de tentoonstelling van 2009 tegemoet zien.

De tentoonstelling wordt gehouden op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 mei , van 11.00 tot 17.00 uur. Locatie: Het Kraaiennest (de Oude School), Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef (schuin tegenover het Oude Kerkje).

e-mailadres voor informatie: kunstaandedijk at planet.nl

OPROEP

Stichting Kunst aan de Dijk

Van de Stichting Kunst aan de Dijk aan de kunstbezitters van Kortenhoef e.o.

De Pinkstertentoonstelling die Kunst aan de Dijk jaarlijks organiseert in het Oude Kerkje te Kortenhoef wordt in 2008 verplaatst naar het Kraaiennest , de Oude School, Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef. De tentoonstelling zal worden gehouden tijdens de Kunstroute Wijdemeren op 10, 11 en 12 mei a.s. met een terugblik op voorgaande tentoonstellingen. Zie voor meer informatie het artikel over dit onderwerp elders in dit blad.

Voor deze tentoonstelling willen wij graag in contact komen met eigenaren van schilderijen uit Kortenhoef en omgeving die al eens werk hebben uitgeleend voor een van onze voorgaande tentoonstellingen.

Bezit u werk dat u kunt en wilt uitlenen, bijvoorbeeld van Jacob en Coba Ritsema, Piet van der Hem, Piet Wijngaerdt, Lodewijk Schelfhout, Flip Hamel of Nicolaas Wijnberg, dan vragen wij u vriendelijk te reageren. Wij verzoeken u, indien mogelijk, om op zaterdag 8 maart a.s. naar de Oude School te komen met uw schilderij. De tentoonstellingsgroep van Kunst aan de Dijk zal dan op de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn om afspraken met u te maken over een eventuele bruikleen.

Kunt u zaterdag 8 maart niet komen maar heeft u wel werk dat u wilt uitlenen dan verzoeken wij u contact op te nemen met :

Telefoonnummer 06 30946840 of e-mailadres: kunstaandedijk at planet.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4