WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vechtvallei tien jaar
Wijdemeren, do 21 februari 2008

De agrarische natuur- en landschapsvereniging Vechtvallei viert dit jaar haar 10-jarige bestaan en laat dat niet ongemerkt voorbij gaan.

persbericht

Vechtvallei viert tienjarig bestaan!

Het jaar 2008 is voor agrarische natuur- en landschapsvereniging Vechtvallei een bijzonder jaar; de vereniging viert namelijk haar 10-jarige bestaan! De vereniging wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert daarom diverse lustrumactiviteiten.

Vechtvallei is een agrarische natuur- en landschapsvereniging waar zowel boeren als burgers lid van zijn. Zij hebben gezamenlijk tot doel het landschap in de Gooi- en Vechtstreek aantrekkelijk te houden en het typische open Hollandse landschap te behouden met koeien in de wei en ruimte voor onder andere weidevogels en mooie boerensloten.

In februari gaat het jubileumjaar officieel van start met een fotowedstrijd. Het thema van deze fotowedstrijd is “ Boerennatuur”. Foto’s die passen binnen dit thema kunnen tot uiterlijk 30 september 2008 worden ingezonden naar het secretariaat van de Vechtvallei: Vreelandseweg 39, 1393 PD Nigtevecht of via e-mail naar info at vechtvallei.nl De winnende foto’s worden opgenomen in de jubileumkalender 10 jaar Vechtvallei die in november 2008 zal verschijnen.

Basisscholen in de regio krijgen de mogelijkheid om in april/ mei/ juni een gratis les “agrarisch natuurbeheer” te volgen op de boerderij. De scholen worden hierover binnenkort aangeschreven. Geïnteresseerde scholen kunnen zich ook aanmelden via info at vechtvallei.nl.

Andere activiteiten zijn de Vroege (weide)vogelwandelingen op 31 mei. Er kan dan in diverse polders wandeling worden gemaakt onder begeleiding van een gids, die zal vertellen over de dieren en planten die in deze polders voorkomen.

Ook worden er twee slootkantavonden georganiseerd op 23 juni en 3 juli waar aandacht wordt besteed aan het leven in en om de sloot. En dan natuurlijk nog de jaarlijkse Open Dag, dit jaar op zaterdag 21 juni. Tijdens deze Open Dag krijgt u de kans om rond te kijken in de stallen, is er een boerenmarkt en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is de Open Dag bij de familie Kemp in Kortenhoef, noteert u deze datum alvast in uw agenda!

In september vindt er een groot jubileumfeest plaats. De datum en locatie worden te zijner tijd bekend gemaakt, maar het staat vast dat dit een groot spektakel gaat worden!
In december wordt een blijvende herinnering geplaatst aan het 10-jarig bestaan: namelijk een bankje en informatiebord op een mooi plekje in ons werkgebied. Hiermee wordt het jubileumjaar officieel afgesloten.

Het bestuur van Vechtvallei nodigt u uit om deel te nemen aan de jubileumactiviteiten! Alle informatie over deze activiteiten en over agrarische natuur en landschapsverenging Vechtvallei is te vinden op de (vernieuwde) website www.vechtvallei.nl.

Jubileumagenda

Februari: Start Jubileum 10 jaar Vechtvallei met Fotowedstrijd
Thema “boerennatuur”

Maart: Uitnodiging aan 70 basisscholen in het werkgebied voor een les agrarisch natuurbeheer op de boerderij

17 Mei: Presentatie fietskaart met Vechtvallei route

31 Mei: Vroege (weide)vogelwandelingen in verschillende polders voor burgers

21 Juni: Open Dag in Kortenhoef bij de familie Kemp met boerenmarkt
en diverse activiteiten

23 juni & 3 Juli: Slootkantavonden, op zoek naar bloemen en planten in en aan de boerensloot

September: Jubileumfeest voor leden

November: Uitgave van jubileumkalender 10 jaar Vechtvallei
met de winnende foto’s van de fotowedstrijd

December: Afsluiting jubileumjaar door plaatsen van een bankje en informatiebord

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4