WIJDEMEERSE WEBKRANT
Week van de Liefde
Wijdemeren, di 12 februari 2008

Tijdens de week van de liefde organiseren de GGD en andere organisaties activiteiten voor jongeren rond het thema verliefdheid, relaties en veilig vrijen.

persbericht

GGD en regionale jongerencentra in actie
tijdens Week van de liefde

De Week van de Liefde is begonnen. Tijdens de week van de liefde organiseren GGD Gooi & Vechtstreek, jongeren informatiepunten en jongerencentra uiteenlopende activiteiten voor jongeren rond het thema verliefdheid, relaties en veilig vrijen. Doel van de week is om kennis en vaardigheden te vergroten op het gebied van liefde, seksualiteit en relaties. De week van de liefde wordt gehouden rondom Valentijnsdag: van 11 tot en met 16 februari.

Girlztalk, Valentijnsdisco, voorlichting en andere activiteiten

In sociaal cultureel centrum de Warrekam in Laren wordt een speciale meidenavond georganiseerd op Valentijnsdag: Girlztalk! De bijeenkomst op 14 februari van 19.00

tot 20.30 uur is voor meiden van 12 t/m 16 jaar. Centraal staan die onderwerpen die meiden boeien, mode, films, relaties en voorlichting.

In jongerencentrum Trainspotting in Weesp wordt een Valentijnsdisco georganiseerd op vrijdag 15 februari van 19.30 tot 22.00 uur. In de centrale hal van het ROC in Hilversum staat GGD Gooi & Vechtstreek op 14 februari van 10.00 -14.00 uur met een voorlichtings-stand. En gedurende de hele maand februari organiseert jongerencentrum Zuid in Hilversum activiteiten op het gebied van vriendschap, liefde, seksualiteit, seks en veilige seks.

Maak een eigen liefdessoap

Via de site www.weekvandeliefde.nl/soap kunnen jongeren hun eigen liefdessoap maken en deze mailen naar een vriend of vriendin. Je kiest een sfeervolle achtergrond en twee karakters. De karakters hebben een blanco gezicht. Je kunt zelf kiezen wie de hoofdrolspelers zijn in je eigen soap door twee foto's van gezichten te uploaden of deze ter plekke met een webcam te maken. Vervolgens schrijf je het gesprek dat de twee karakters voeren. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf uitnodigen voor een date met iemand die je leuk vindt of je geliefde op een originele manier de liefde verklaren.

De ontvanger kan als reactie op de gemaakte soap een eigen nieuwe aflevering maken en terugsturen aan de zender. De soap is ontwikkeld door studenten van het Instituut voor Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam. D e liefdessoap wordt onder de aandacht gebracht op het Hyves-profiel van Amy. Amy's profiel heeft alles te maken met liefde en daarom ook met de Week van de Liefde. Ze blogt over liefde, seks, relaties en alles wat erbij komt kijken. Ook zijn er polls, filmpjes en kun je vragen aan haar stellen. Ze hoopt veel vrienden te maken op http://weekvandeliefde.hyves.nl .

Regionale en landelijke activiteiten

De activiteiten van de regio sluiten aan bij de landelijke activiteiten. Soa Aids Nederland coördineert in samenwerking met GGD'en voor het derde achtereenvolgende jaar deze landelijke week. Het volledige landelijke programma is te vinden op www.weekvandeliefde.nl

De plaatsen die meedoen aan de landelijke Week van de Liefde zijn Bunnik, Delft, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Haarlem, Hardinxveld, Heemstede, Heerhugowaard, Helmond, Hilversum, Hoogezand, Kampen, Laren nh, Raalte, Rotterdam, Schagen, Tilburg, Utrecht, Velserbroek, Venlo, Weesp, Wijhe, Zoetermeer en Zwolle. Zuid-Limburg (Heerlen, Maastricht, Kerkrade, Sittard) volgt in april.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2