WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geduld Rabobank is op
Nieuw Loosdrecht , za 2 februari 2008

Het geduld van de Rabobank met de gemeente en de provincie was op. Men had er geen vertrouwen meer in dat de plannen voor Eikenrode gerealiseerd zouden worden.

Schenkkan heeft ongelijk

In de G&E van vandaag geeft Rabobankdirecteur Leo Beuker zijn visie op de veiling van Eikenrode die op vier maart door de bank gepland is. Hij stelt dat wethouder Nelleke Schenkkan gisteren ten onrechte de bank verweet te weinig geduld te hebben met de planontwikkeling van Eikenrode. "We hebben juist heel veel geduld getoond." Hij refereert daarmee aan de plannen van eigenaar Martien Plasmeijer met luxe appartementen in de gerestaureerde oranjerie en het koetshuis.

Vergunningen blijven uit

Reeds vele maanden wacht de bank op de vergunningen van gemeente en provincie voor de voorgenomen restauratiewerkzaamheden. Keer op keer verzekerden beide overheden dat het snel goed zou komen, voor de bank reden om weer uitstel te geven. De bank is het vertrouwen kwijt in de goede afloop. Zonder harde garanties zal de veiling van vier maart zeker doorgaan aldus de bankdirecteur.

Grondoverdracht niet de sleutel

Overigens is de grondoverdracht niet de sleutel in deze hele kwestie. Dat wordt wel door de gemeenten en Plasmeijer gesteld, maar de bankdirecteur ontkent dat. Hij zegt niet wat wel de doorslag geeft om te komen tot de aangekondigde veiling.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 4